Re-belle’s microvezeldoek onderscheiden met cradle to cradle bronze

De circulaire microvezeldoek Re-belle is sinds juni 2021 door Greenspeed uit Rotterdam op de markt gebracht. De doek behaalde na een diepgaande controle van de volledige levenscyclus Cradle to Cradle Certified® Bronze. Re-belle wordt gemaakt uit gerecyclede PET-flessen en is 100% gerecycled en 100% recyclebaar. De doek scoort goud op de Cradle to Cradle categorie ‘hergebruik van materialen’ omdat hij mooi aansluit bij de design for recycling strategie. Re-belle is de eerste microvezeldoek wereldwijd die geheel past in de circulaire economie én met het Cradle to Cradle Certified® Bronze uitblinkt. Door de volledig gesloten kringloop reduceert Re-belle de afvalproductie en de CO2-uitstoot.

Naast producten met het EU Ecolabel en Nordic Swan certificaat behaalden 35 referenties van Greenspeed het Cradle to Cradle certificaat, waaronder de original microvezeldoek die het Bronze Material Health certificaat kreeg. De productiesite van Re-belle werd al eerder  onafhankelijk geauditeerd op gebied van Social Compliance in de productie verloopt verantwoord volgens ILO-standaarden.
De boordeling van de producten is een stimulans voor Greenspeed om te blijven innoveren binnen de schoonmaak. Zij neemt haar klanten mee in haar circulaire verhaal om samen de positieve impact op mens en milieu te kunnen vergroten.

Duurzame Re-belle
De duurzaam verpakte Re-belle microvezeldoek bestaat uit PET-flessen en wordt na gebruik herwerkt tot bijvoorbeeld kleding of opnieuw een fles. Afval in de schoonmaakindustrie en de vervuilende textielindustrie wordt met deze strategie hardhandig aangepakt. Benieuwd naar hoe Re-belle wordt omgevormd van een PET-fles tot jouw microvezeldoek? Bekijk hier de 10 stappen hoe een PET-fles wordt omgevormd tot een microvezeldoek. Bovendien spaar je met 30.000 Re-belle doeken genoeg CO2 uit om met een auto de aarde rond te rijden.

Klik hier voor meer informatie over Greenspeed en Re-belle.