12 september 2024

Samen tegen voedselverspilling: Collega’s nemen kliekjes mee naar werk en helpen milieu

Jaarlijks wordt per persoon meer dan 33 kilo aan goed eten weggegooid. Om dit probleem onder de aandacht te brengen lanceren Hago Zorg en Vebego Cleaning Services in de Verspillingsvrije Week (9 tot en met 15 september) een initiatief met als thema ‘Smakelijk delen. Samen tegen voedselverspilling’. Alle 12.500 medewerkers van deze organisaties ontvangen een setje van vier bakjes om hun restjes eten in te bewaren.

Ieder jaar vraagt het Green Team van Hago Zorg, onderdeel van familiebedrijf Vebego, aandacht voor maatschappelijke thema’s, zoals CO2-reductie. Dit keer ligt de focus op voedselverspilling. “Een gigantisch probleem waar je relatief gemakkelijk een positieve bijdrage aan kunt leveren”, vertelt Paul Reijven, directeur Finance & Proces control bij Hago Zorg en lid van het Green Team. “Elke kilo die niet verspild wordt, is namelijk honderd procent winst voor het milieu.”

Met QR-code besparing bijhouden
Met behulp van de diepvries-/magnetronbakjes kunnen de medewerkers van Hago Zorg en Vebego Cleaning Services restanten van hun maaltijden makkelijk bewaren of invriezen. “En het zou helemaal leuk zijn als collega’s hun restjes meenemen naar het werk om samen met collega’s op te eten of aan de buren te geven, als zij het goed kunnen gebruiken”, aldus Paul. “Met dit initiatief bieden we kennis, tools en fun factoren om samen voedselverspilling tegen te gaan.”
Iedere keer als er een bakje gebruikt wordt, scant een medewerker een QR-code op de deksel van het bakje. Op een speciale pagina wordt bijgehouden hoeveel maaltijden er zijn gered en hoeveel kilo voedsel en CO2 er is bespaard.

Om voedselverspilling onder de aandacht te brengen lanceren Hago Zorg en Vebego Cleaning Services in de Verspillingsvrije Week (van 9 tot en met 15 september) een initiatief met als thema ‘Smakelijk delen. Samen tegen voedselverspilling’. Alle 12.500 medewerkers van deze organisaties ontvangen een setje van vier bakjes om hun restjes eten in te bewaren.

 

Deel dit artikel

Ook interessant:

15 augustus 2024

De productiviteit van de Nederlanders daalt. Wat betekent dat?

De productiviteit van Nederlandse werkenden is het afgelopen decennium nauwelijks meer gegroeid. Vorig jaar was er zelfs sprake van krimp, blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor...

03 oktober 2025

Dit zijn de winnaars van European Cleaning & Hygiene Awards 2025

De winnaars van de European Cleaning & Hygiene Awards 2025 zijn op 2 oktober bekendgemaakt tijdens een feestelijke ceremonie in het National Museum of Scotland in Edinburgh. Met onder...

06 december 2024

#OPROEP Succes Schoonmaak: Geef je oude wielerkleding een tweede leven!

Heb jij nog oude wielerkleding die ligt te verstoffen in je kast? Samen met TC Volendam, Castelli Custom Teamwear, en CooP-Africa zet Succes Schoonmaak zich in voor een mooie...

28 mei 2025

Klimaatdoelen CSU, Tzorg en Zizo als eerste in de branche goedgekeurd als ‘Parijs-proof’ door SBTi

Total Care, moederorganisatie van CSU, Tzorg en Zizo, is de eerste schoonmaak- en thuiszorgorganisatie in Nederland waarvan de net zero-doelen officieel zijn goedgekeurd door het Science Based Targets initiative...

09 december 2024

Blog Jack Stuifbergen (Breedweer): “Tijd voor radicale veranderingen”

'Steeds meer bedrijven omarmen diversiteit en inclusie, maar hoeveel van hen menen het écht? Bij Breedweer laten we het niet bij woorden; wij gebruiken schoonmaak echt als middel om...

26 april 2024

Creëer duurzame waarde met Tork PaperCircle

PaperCircle van Tork is ’s werelds eerste recyclingsdienst voor papieren handdoeken. Door gebruikte papieren in te zamelen en te recyclen in plaatselijke Essity fabrieken, worden ze omgezet in nieuwe...

13 november 2025

Uitnodiging SIEV voor Algemene Ledenvergadering op 24 november

Het bestuur van MKB-branchevereniging SIEV nodigt alle leden en relaties graag uit voor de komende ledenvergadering op maandag 24 november 2025 bij Kärcher te Made. Het programma van deze...

31 december 2019

HEYDAY signaleert trend 2020: van het nieuwe werken naar flexibel werken

Waar het nieuwe werken in de zero’s een opmars maakte, vindt er nu een verschuiving plaats naar flexibel werken. Dit houdt in dat werknemers op basis van de activiteit...

10 juli 2025

Kabinet zet volgende stap in strijd tegen schijn-zzp’ers: bewijslast gaat naar de werkgever

Zzp’ers die minder dan 36 euro per uur verdienen, krijgen vanaf juli 2026 meer bescherming. Zij kunnen eisen als werknemer behandeld te worden, tenzij de opdrachtgever kan aantonen dat...

06 juni 2023

5 genomineerden voor FGNoviteitenprijs 2023

Juryvoorzitter Jacques Reijniers heeft de vijf genomineerden voor de twaalfde FGNoviteitenprijs bekend gemaakt. Op woensdag 7 juni om 11.30 uur zal hij tijdens de vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer presenteren...