12 september 2024

Samen tegen voedselverspilling: Collega’s nemen kliekjes mee naar werk en helpen milieu

Jaarlijks wordt per persoon meer dan 33 kilo aan goed eten weggegooid. Om dit probleem onder de aandacht te brengen lanceren Hago Zorg en Vebego Cleaning Services in de Verspillingsvrije Week (9 tot en met 15 september) een initiatief met als thema ‘Smakelijk delen. Samen tegen voedselverspilling’. Alle 12.500 medewerkers van deze organisaties ontvangen een setje van vier bakjes om hun restjes eten in te bewaren.

Ieder jaar vraagt het Green Team van Hago Zorg, onderdeel van familiebedrijf Vebego, aandacht voor maatschappelijke thema’s, zoals CO2-reductie. Dit keer ligt de focus op voedselverspilling. “Een gigantisch probleem waar je relatief gemakkelijk een positieve bijdrage aan kunt leveren”, vertelt Paul Reijven, directeur Finance & Proces control bij Hago Zorg en lid van het Green Team. “Elke kilo die niet verspild wordt, is namelijk honderd procent winst voor het milieu.”

Met QR-code besparing bijhouden
Met behulp van de diepvries-/magnetronbakjes kunnen de medewerkers van Hago Zorg en Vebego Cleaning Services restanten van hun maaltijden makkelijk bewaren of invriezen. “En het zou helemaal leuk zijn als collega’s hun restjes meenemen naar het werk om samen met collega’s op te eten of aan de buren te geven, als zij het goed kunnen gebruiken”, aldus Paul. “Met dit initiatief bieden we kennis, tools en fun factoren om samen voedselverspilling tegen te gaan.”
Iedere keer als er een bakje gebruikt wordt, scant een medewerker een QR-code op de deksel van het bakje. Op een speciale pagina wordt bijgehouden hoeveel maaltijden er zijn gered en hoeveel kilo voedsel en CO2 er is bespaard.

Om voedselverspilling onder de aandacht te brengen lanceren Hago Zorg en Vebego Cleaning Services in de Verspillingsvrije Week (van 9 tot en met 15 september) een initiatief met als thema ‘Smakelijk delen. Samen tegen voedselverspilling’. Alle 12.500 medewerkers van deze organisaties ontvangen een setje van vier bakjes om hun restjes eten in te bewaren.

 

Deel dit artikel

Ook interessant:

05 mei 2025

‘Een hartje voor oma’

Soms kom je ineens een mooi bericht tegen. Niet zozeer nieuws, wat we iedere dag delen, maar een warm verhaal. Een boodschap die past bij het gevoel op bevrijdingsdag,...

17 juni 2024

Terugblik op Gelecon Klantendag 2024: Innovatie en Duurzaamheid

Gelecon organiseerde donderdag 13 juni 2024 een klantendag, waarbij innovatie en duurzaamheid centraal stonden. Dit evenement in Voorburg bracht een diverse groep klanten en toonaangevende leveranciers samen om de...

24 november 2023

#FILMFRIDAY: Gom vindt robots van toegevoegde waarde

Robotisering is niet meer weg te denken uit de schoonmaakbranche. Gom weet dit en past dit toe. Een gloednieuwe video laat zien wat de visie van Gom op het...

06 november 2024

Lyreco Benelux en Sanimood bundelen krachten voor duurzame toiletbeleving in zakelijke markt.

Vorige week verwelkomde Jeroen van der Laan, Country Manager Lyreco Nederland, de eigenaren van Sanimood, Dirk Vorstenbosch en Tijmen Boogers op hun distributiecentrum in Vottem om de samenwerking te...

04 februari 2019

Sebastiaan van der Vinne (LEVIY): “Hotel heeft er belang bij dat de gast zo lang mogelijk verblijft”

“Een kleine revolutie”, typeert Van der Valk Hoorn de intrede van de LEVIY housekeeping app. Ieder hotel is elke dag weer op zoek naar de meest efficiënte manier van...

31 oktober 2022

“Nooit meer discussie of de uren op de salarisstrook kloppen”

Nocore levert software aan een groot aantal schoonmaakbedrijven. De basis is een ERP-systeem voor afhandeling van arbeidsintensieve administratieve handelingen. Met daarbij ook de mogelijkheid om van modules als voor...

28 november 2019

28 november: podium voor Schoonmaakteam, Leidinggevende en Schoonmaker van het Jaar

Vandaag is het feest in Buitenplaats Kameryk in Kamerik. Daar worden namelijk drie prijzen uitgereikt: de Schoonmaker van het Jaar, het Schoonmaakteam van het Jaar en de Leidinggevende van...

12 maart 2024

Schoonmaakbedrijf EW zet diversiteit in de spotlight

Voor Janneke Verkerk, algemeen directeur van EW, werd haar persoonlijke reis naar succes gekenmerkt door vastberadenheid en doelgerichtheid. Gedurende haar carrière heeft ze altijd duidelijke doelen gesteld. Janneke wist...

17 april 2024

Hijman tekent sponsorovereenkomst met Janneke Boonzaaijer

Hijman tekent een sponsorovereenkomst voor meerdere jaren met Nederlands kampioene eventing Janneke Boonzaaijer. Roland Wink van Hijman vertelt waarom het bedrijf voor deze samenwerking met Janneke Boonzaaijer kiest: “Eventing...

13 november 2024

Dolmans en Trition openen pand in Groningen

In de eerste week van november 2024, openden Dolmans en Trition feestelijk hun nieuwe pand in Groningen. “Ondanks dat onze collega’s hier al enige tijd aan het werk zijn,...