12 september 2024

Samen tegen voedselverspilling: Collega’s nemen kliekjes mee naar werk en helpen milieu

Jaarlijks wordt per persoon meer dan 33 kilo aan goed eten weggegooid. Om dit probleem onder de aandacht te brengen lanceren Hago Zorg en Vebego Cleaning Services in de Verspillingsvrije Week (9 tot en met 15 september) een initiatief met als thema ‘Smakelijk delen. Samen tegen voedselverspilling’. Alle 12.500 medewerkers van deze organisaties ontvangen een setje van vier bakjes om hun restjes eten in te bewaren.

Ieder jaar vraagt het Green Team van Hago Zorg, onderdeel van familiebedrijf Vebego, aandacht voor maatschappelijke thema’s, zoals CO2-reductie. Dit keer ligt de focus op voedselverspilling. “Een gigantisch probleem waar je relatief gemakkelijk een positieve bijdrage aan kunt leveren”, vertelt Paul Reijven, directeur Finance & Proces control bij Hago Zorg en lid van het Green Team. “Elke kilo die niet verspild wordt, is namelijk honderd procent winst voor het milieu.”

Met QR-code besparing bijhouden
Met behulp van de diepvries-/magnetronbakjes kunnen de medewerkers van Hago Zorg en Vebego Cleaning Services restanten van hun maaltijden makkelijk bewaren of invriezen. “En het zou helemaal leuk zijn als collega’s hun restjes meenemen naar het werk om samen met collega’s op te eten of aan de buren te geven, als zij het goed kunnen gebruiken”, aldus Paul. “Met dit initiatief bieden we kennis, tools en fun factoren om samen voedselverspilling tegen te gaan.”
Iedere keer als er een bakje gebruikt wordt, scant een medewerker een QR-code op de deksel van het bakje. Op een speciale pagina wordt bijgehouden hoeveel maaltijden er zijn gered en hoeveel kilo voedsel en CO2 er is bespaard.

Om voedselverspilling onder de aandacht te brengen lanceren Hago Zorg en Vebego Cleaning Services in de Verspillingsvrije Week (van 9 tot en met 15 september) een initiatief met als thema ‘Smakelijk delen. Samen tegen voedselverspilling’. Alle 12.500 medewerkers van deze organisaties ontvangen een setje van vier bakjes om hun restjes eten in te bewaren.

 

Deel dit artikel

Ook interessant:

17 mei 2023

Hygieneforum: Is schoonmaak onderdeel van het HACCP-plan in grootkeukens?

Tijdens het Hygiëneforum in RAI Amsterdam op 17 mei zijn er voor de gasten diverse workshops. Zo ook een over hygiëne in grootkeukens. Robert de Brauwer, Technical Manager Benelux...

31 oktober 2025

#PODCAST Tork lanceert podcast over de ‘Hospitality van het kleinste kamertje’

Op 27 oktober 2025, heeft Tork de nieuwe podcastserie ‘Hospitality van het kleinste kamertje’ gelanceerd , waarmee het merk inclusieve hygiëne centraal stelt. Het doel is om het taboe...

25 april 2024

CNV: Stagevergoeding is in slechts 1 op de 10 cao’s geregeld, wettelijke regeling is hard nodig

Het is in Nederland nog altijd slecht gesteld met stagevergoedingen, blijkt uit meerdere onderzoeken die vandaag zijn gepubliceerd. Uit cijfers van het CBS, dat 681 cao’s heeft onderzocht, blijkt...

06 november 2018

100 cursussen voor 10.000 schoonmaakkrachten bij Asito

Schoonmaakorganisatie Asito biedt, in samenwerking met Good Habitz, al haar 10.000 medewerkers een uitgebreid arsenaal aan cursussen en trainingen aan om zich verder te ontwikkelen, zowel op professioneel als...

26 november 2024

AI-geletterdheid verplicht in 2025: wat is het & hoe implementeer je het?

Vanaf februari 2025 stelt de Europese AI Act dat medewerkers AI-geletterd moeten zijn. Frankwatching beschrijft wat dit betekent: ‘dat iedereen die met AI-systemen werkt, over de benodigde kennis en...

26 juni 2023

Blog: Is 1 dag genoeg?

Onlangs, op 15 juni jongstleden, was het de dag van de schoonmaker. Een mooie dag, waarop heel veel opdrachtgevers en schoonmaakwerkgevers hun schoonmakers in het zonnetje zetten. Helemaal terecht....

05 april 2023

Schoonmakers in AMC vragen aandacht voor groot verschil in loonsverhoging

Schoonmakers in het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam bieden op 5 april 2023 aan de ziekenhuisdirectie een petitie aan, waarin zij vragen om meer loon. De petitie is...

13 juli 2025

Belinda Dekkers-Schwartz draagt leiding UL-Team over aan Anne-Marie van Eijden-Jansen

Belinda Dekkers neemt op 1 september 2025 afscheid van Ul-Team. Na 10 jaar gebouwd te hebben aan het opleidingsbureau draagt zij dan het stokje over aan Anne-Marie van Eijden-Jansen. 

23 september 2025

i-team Global introduceert i-hygienic-assortiment plantaardige reinigingsmiddelen

Met de introductie van het i-hygienic-assortiment plantaardige, groene reinigingsmiddelen en huidverzorgingsproducten wil i-team Global een nieuwe norm zetten voor niet-giftig en duurzaam schoonmaken. De hygiëneformules hebben een niet-geclassificeerde status...

30 september 2024

CtrlCloud en Nocore: “Samen bieden we een complete ICT ervaring”

CtrlCloud, specialist in cloudoplossingen voor het MKB, is sinds eind 2023 strategisch partner van Nocore. Hoewel de samenwerking tussen de twee partijen al langer bestaat, sluiten de diensten van...