12 september 2024

Samen tegen voedselverspilling: Collega’s nemen kliekjes mee naar werk en helpen milieu

Jaarlijks wordt per persoon meer dan 33 kilo aan goed eten weggegooid. Om dit probleem onder de aandacht te brengen lanceren Hago Zorg en Vebego Cleaning Services in de Verspillingsvrije Week (9 tot en met 15 september) een initiatief met als thema ‘Smakelijk delen. Samen tegen voedselverspilling’. Alle 12.500 medewerkers van deze organisaties ontvangen een setje van vier bakjes om hun restjes eten in te bewaren.

Ieder jaar vraagt het Green Team van Hago Zorg, onderdeel van familiebedrijf Vebego, aandacht voor maatschappelijke thema’s, zoals CO2-reductie. Dit keer ligt de focus op voedselverspilling. “Een gigantisch probleem waar je relatief gemakkelijk een positieve bijdrage aan kunt leveren”, vertelt Paul Reijven, directeur Finance & Proces control bij Hago Zorg en lid van het Green Team. “Elke kilo die niet verspild wordt, is namelijk honderd procent winst voor het milieu.”

Met QR-code besparing bijhouden
Met behulp van de diepvries-/magnetronbakjes kunnen de medewerkers van Hago Zorg en Vebego Cleaning Services restanten van hun maaltijden makkelijk bewaren of invriezen. “En het zou helemaal leuk zijn als collega’s hun restjes meenemen naar het werk om samen met collega’s op te eten of aan de buren te geven, als zij het goed kunnen gebruiken”, aldus Paul. “Met dit initiatief bieden we kennis, tools en fun factoren om samen voedselverspilling tegen te gaan.”
Iedere keer als er een bakje gebruikt wordt, scant een medewerker een QR-code op de deksel van het bakje. Op een speciale pagina wordt bijgehouden hoeveel maaltijden er zijn gered en hoeveel kilo voedsel en CO2 er is bespaard.

Om voedselverspilling onder de aandacht te brengen lanceren Hago Zorg en Vebego Cleaning Services in de Verspillingsvrije Week (van 9 tot en met 15 september) een initiatief met als thema ‘Smakelijk delen. Samen tegen voedselverspilling’. Alle 12.500 medewerkers van deze organisaties ontvangen een setje van vier bakjes om hun restjes eten in te bewaren.

 

Deel dit artikel

Ook interessant:

18 juni 2025

80 kilometer trotseren tijdens Tour Facilitair

Op 4 juni 2025 vond de 9e editie van Tour Facilitair plaats. Maar liefst 160 facilitaire professionals kwamen bij elkaar bij Vepa the furniture factory om gezamenlijk de route...

16 november 2023

Koppeling digitale systemen geven in het Veld groep 1,5 dag tijdwinst

Online mogelijkheden, duurzaam ondernemen en logistieke ondersteuning gaven de doorslag bij de in het Veld groep om voor Carel Lurvink te kiezen.  De in het Veld groep is specialist...

29 juni 2023

Uitnodiging webinar: Schoon genoeg van opleiden?

VSR en RAS nodigen je uit voor een gezamenlijk webinar op 6 juli (16-17 uur) over de leerbereidheid bij schoonmaakpersoneel, met als titel ‘Schoon genoeg van opleiden?’. Ben jij...

28 mei 2025

Klimaatdoelen CSU, Tzorg en Zizo als eerste in de branche goedgekeurd als ‘Parijs-proof’ door SBTi

Total Care, moederorganisatie van CSU, Tzorg en Zizo, is de eerste schoonmaak- en thuiszorgorganisatie in Nederland waarvan de net zero-doelen officieel zijn goedgekeurd door het Science Based Targets initiative...

21 mei 2023

Seepje zonder microplastics

Het duurzame zeepmerk Seepje krijgt een officiële erkenning van de Plastic Soup Foundation in de vorm van het Zero Plastic Inside-certificaat. Als eerste wasmiddelmerk. Dat betekent dat alle producten...

08 maart 2024

#FOTOFRIDAY: 11 geslaagden bij Qleaning!

Anajah Quentin van Qleaning hangt de vlag uit: “Maar liefst 11 collega’s geslaagd voor de basisopleiding schoonmaak!” Van harte gefeliciteerd. Anajah vertelt altijd supertrots te zijn als collega’s voor...

15 november 2018

Seiso Opleidingen en ICS Groep creëren podium voor statushouders

Samen met Seiso Opleidingen gaat schoonmaakbedrijf ICS Groep landelijk statushouders opleiden. De basisvakopleiding Schoonmaakmedewerker en trainingen Nederlandse taal en werkcultuur zijn onderdeel van het opleidingstraject. De statushouders lopen daarnaast...

17 maart 2020

5e editie Dag van de Schoonmaker 15 juni 2020: “Jij maakt nóg meer het verschil”

Zondag 15 maart publiceerde de rijksoverheid een overzicht van de cruciale beroepen tijdens COVID-19-uitbraak, het Corona-virus. Wanneer ook schoonmaak aan deze lijst wordt toegevoegd, wordt weer eens duidelijk hoe...

22 augustus 2025

#FOTOFRIDAY Zomerschoonmaak in studentenwoningen

In aanloop naar het nieuwe studiejaar zorgen diverse schoonmaakteams ervoor dat studenten hun kamer schoon en fris kunnen betrekken. We delen twee voorbeelden van Dolmans en Vebego

10 april 2025

Terugblik diner FMNextGen: ‘Genieten van Italiaanse gerechten en levendige tafelgesprekken’

Op 2 april vond het FMNextGen-tafeldiner plaats bij UL-Team in Culemborg. Een bijzondere avond voor jongeren in de schoonmaakbranche. Aan tafel zaten zo’n dertig deelnemers, afkomstig van schoonmaakbedrijven, toeleveranciers...