Ontwikkel jouw duurzaamheidsplan en rapportage met Schoonmakend Nederland
Vanaf 2024 moeten grote bedrijven gaan rapporteren over de milieu-impact van het bedrijf en het effect van het bedrijf in de keten. Dat heeft tot gevolg dat grote bedrijven aan leveranciers of dienstverleners vragen gaan stellen over hun milieu-impact. Daardoor krijgen mkb-bedrijven die grote bedrijven als klant hebben ook met deze wetgeving te maken.
Om schoonmaakbedrijven hierbij te ondersteunen start Schoonmakend Nederland een Duurzaamheidslab waarin zij samen met maximaal acht bedrijven de basis ontwikkelen voor het eigen duurzaamheidsplan en -rapportage. De learnings delen ze met alle leden, zodat ook andere bedrijven hiermee aan de slag kunnen.
In het duurzaamheidslab staat ‘samen op ‘reis’ centraal. De wetgeving is het startpunt. Maar dan? Wat moet er in een duurzaamheidsplan- en rapportage staan? Hoe maak je dat? Waar vind je de informatie? Die antwoorden zijn niet 1-2-3 te geven. Maar Schoonmakend Nederland is ervan overtuigd dat hiervoor in vier bijeenkomsten (1x live en 3x online) samen de basis kan worden gelegd.
Aan dit Duurzaamheidslab kunnen maximaal 8 mkb-ondernemers deelnemen. Ga je mee ‘op reis’? Reageer dan snel.
Klik hier voor meer informatie over het programma.
Data sessies
Sessie 1 | woensdag 5 april van 10.00-13.30 uur (live bij Schoonmakend Nederland in ‘s-Hertogenbosch)
Sessie 2 | dinsdag 11 april van 9.00-12.00 uur (online)
Sessie 3 | dinsdag 18 april van 9.00-12.00 uur (online)
Sessie 4 | dinsdag 9 mei van 9.00-12.00 uur (online)
De data van sessie 2, 3 en 4 kunnen in overleg met de deelnemers worden aangepast.
Aanmelden doe je via deze link.
Het Duurzaamheidslab wordt gegeven door Jasper van der Schoot. Hij volgt een master Circulaire Economie aan de HAN in Nijmegen en onderzoekt sinds 2020 voor Schoonmakend Nederland hoe we het thema duurzaamheid kunnen vertalen naar de leden. Het duurzaamheidslab maakt deel uit van zijn afstudeeropdracht.
Bron: Schoonmakend Nederland
Lees meer over de komende rapportageverplichting onder de CSRD: ‘Duurzaamheid, van vrijblijvend naar must-do in 2024’