Vijf unieke toppics op 28e editie Interclean Amsterdam
“Innovatie loopt ook door de komende editie van Interclean Amsterdam weer als een rode draad”, schreven we recent in onze aankondiging en oproep voor de Interclean Hackathon. Dat klopt en wordt bevestigd, want de 28e editie van Interclean Amsterdam – van dinsdag 15 tot en met vrijdag 18 mei – biedt meer. Veel meer. Niet alleen een beursvloer waar je de marktleiders en noviteiten uit de mondiale schoonmaakindustrie vindt, maar ook een programma met trends en echt belangrijke high level ontwikkelingen. Vijf toppics in een notendop.
Innovation Awards
Met de 13e editie van de prestigieuze Amsterdam Innovation Award zet Interclean de nieuwste technische schoonmaakinnovaties in de schijnwerpers. De awards zijn dit jaar onderverdeeld in vier categorieën, die samen een compleet overzicht van toekomstige ontwikkelingen in de sector weergeven: (1) Machines; (2) Equipment, Detergents & Washroom; (3) E-Cleaning; en (4) Related Products/Services.
Klik en ontdek de genomineerden.
Facility Inspiration Event
De drie dagen van het Facility Inspiration Event staan achtereenvolgens in het teken van Warehouse & Logistics (bijdragen aan de meest optimale supply chain), Leisure, Retail & Petrol (bijdragen aan de optimale klantbeleving in high traffic omgevingen) en Real Estate & Corporate (bijdragen aan de meest ideale werk- & verblijfsomgeving).
Elke dag is er in het InnovationLAB een keynote spreker, die de ontwikkelingen in het segment schetst. Zo staat voor dinsdag 12 mei trendwatcher en futurist Richard van Hooijdonk op het programma. Hij neemt de bezoekers mee in de toekomst van logistiek en supply chain management. Hoe zorgen bijvoorbeeld algoritmen voor een volautomatische supply chain? En hoe ziet facility management eruit in de wereld van automatische vervoersstromen?
Nieuwe generatie
Een andere toevoeging aan het InnovationLAB is de Interclean Hackathon. De Hackathon wordt mede mogelijk gemaakt door FacilityApps en is een initiatief om de digitalisering in de sector zichtbaar te maken en te versnellen. De Hackathon trekt de nieuwe generatie IT-studenten en jonge professionals aan, die op zoek zijn naar een carrière in de schoonmaaksector. Voor bezoekende organisaties biedt de Hackathon de kans om in contact te komen met jonge talenten, die de toekomst van de sector kunnen veranderen.
Duurzaamheid centraal in elk segment
Met nog maximaal twaalf jaar om een klimaatramp af te wenden werken schoonmaakbedrijven hard aan verduurzaming, met onderwerpen variërend van afvalbeheer tot groen schoonmaken. De kringloopeconomie is dan ook de gemene deler die veel van de tijdens Interclean Amsterdam 2020 gepresenteerde innovaties met elkaar verbindt. Een belangrijk aspect op het gebied van duurzaamheid dit jaar zijn de ecolabels.
Dit jaar kent Interclean Amsterdam ook enkele terugkerende elementen, waaronder de Zero Waste Dome en de Robot Arena. De Zero Waste Dome wordt een uitgebreide versie van het eerdere Zero Waste LAB. Hier kunnen de bezoekers kennismaken met veelbelovende startups, die zich bezighouden met duurzaamheid.
In de Robot Arena kunnen bezoekers ook deze editie een groot aanbod van de nieuwste schoonmaakrobots aan het werk zien.
Healthcare Cleaning Forum 2020
Volgend op het succes in 2018 wordt er in dit jaar opnieuw een Healthcare Cleaning Forum georganiseerd. De nieuwe doelstelling van het HCF is om de deelnemers het beste wetenschappelijk onderzoek en de beste ervaring aan te reiken. Op basis daarvan kunnen ze de beste innovaties ontwikkelen, waardoor ze toonaangevend kunnen worden in de markt en op het gebied van patiëntveiligheid.
Tijdens het Forum zullen er ook verschillende praktische demonstraties worden gegeven, onder andere op het gebied van sterilisatie van instrumenten en afvalbeheer. Verder doen we uit de doeken op welke manier de water- en luchtkwaliteit van invloed is op ziekenhuisomgevingen en de resultaten bij patiënten. Na afloop van het Forum gaat u naar huis met talloze nieuwe ideeën om de schoonmaak en infectiepreventie in uw instelling te verbeteren.
In 2020 bestaat het panel uit:
Dr. Didier Pittet, professor geneeskunde en ziekenhuisepidemiologie en verbonden aan de universitaire ziekenhuizen van Genève, Zwitserland
Dr. Pierre Parneix, gespecialiseerd in volksgezondheid en ziekenhuishygiëne en verbonden aan het Centre Hospitalier Universitaire van Bordeaux
lexandra Peters, van het infectiebestrijdingsprogramma van de universitaire ziekenhuizen van Genève
Emira Tartari, van het infectiebestrijdingsprogramma van de universitaire ziekenhuizen van Genève
Vincent Cheng, Chief of service, consultant microbioloog en infectie controle officier aan het Queen Mary Hospital van Hong Kong
Dr. Cheryl Dunn, CQC Support Director bij de Dudley Group of Hospitals FT