Mark Bergers (Alpheios) over nieuwe Floor Fix Combi: “Het hele jaar een vloer om trots op te zijn!”

“Bij het binnengaan van een ruimte, valt het oog vaak als eerste op de vloer. Een hoogkwalitatieve uitstraling is van belang voor de totale indruk. Het juiste vloeronderhoud zorgt niet alleen voor een goede hygiëne, maar verhoogt ook het esthetisch aanzien.” Mark Bergers, productspecialist bij Alpheios, is vol lof en trots op Floor Fix Combi, het nieuwe, gecombineerde vloeronderhoudsproduct dat een einde maakt aan de jaarlijkse zware klus van strippen en polymeren. En Floor Fix Combi zet de trend naar een vloer waarop je altijd trots kunt zijn.

“Kies je voor strippen en polymeren van vloeren, dan heeft dit zeker z’n voordelen, maar een nadeel is dat de ruimtes hiervoor vrij gemaakt moeten worden en tijdelijk onbegaanbaar zijn. In drukbezochte omgevingen, zoals scholen, ziekenhuizen, woonzorgcentra, kinderdagverblijven of gemeenschapsgebouwen, is dit niet altijd mogelijk of wenselijk. Het komt dan vaak op vakantieperioden, weekenden of avonduren neer. Vaak ontbreekt het aan tijd en worden dit soort arbeidsintensieve handelingen uitgesteld. Wat gebeurt er dan? Er treedt slijtage op”, schetst Bergers.

Nog maar één handeling
Alpheios biedt met het onderhoudsconcept Floor Fix Combi de oplossing hiervoor. Mark Bergers vervolgt: “Dit concept bevat alles wat je nodig hebt om elastische vloeren te reinigen en te onderhouden. En met een langdurig resultaat! Dat is het unieke aan Floor Fix Combi: ons gecombineerde vloeronderhoudsmiddel reinigt en onderhoudt elastische vloeren namelijk in één handeling.”

Polymeren niet meer nodig
Het product heeft voedende eigenschappen voor de vloer en geeft geen laagopbouw, zelfs niet bij dagelijks gebruik in de juiste dosering. Door Floor Fix Combi te gebruiken in de reguliere vloerreiniging vervalt de noodzaak om een elastische vloer te beschermen met een polymeer.

Bergers legt uit: “Na iedere reinigingsbeurt heeft de vloer een schoon en egaal aanzien. Bij iedere reinigingsbeurt wordt het oude laagje weggenomen en blijft er een nieuw schoon laagje achter. Bij vloeren met een polymeer beschermlaag voorkomt Floor Fix Combi het vroegtijdig opnieuw polymeren van de vloer.”

Handmatig of machinaal onderhoud?
Of je nu kiest voor handmatige of machine reiniging: vooraf stofwissen geeft het beste resultaat. Bijvoorbeeld met een Balit 560 stofwisapparaat met kleefwisdoek Masslinn 2000. Kies je ervoor om een vloer 3 tot 5 keer per week te onderhouden met Floor Fix Combi? Dan vervalt de noodzaak om jaarlijks volledig te strippen en te polymeren. Is jaarlijks strippen en polymeren organisatorisch geen probleem, dan verhoog je al bij 1 tot 2 keer per week vloeronderhoud het esthetisch uiterlijk van uw vloer aanzienlijk en langdurig. De vloer behoudt de rest van het jaar een gelijke esthetische uitstraling.

Floor Fix Combi: 3 tips
Handmatig onderhoud: voor vloeren in kleine, drukbezette ruimtes wordt vaak gekozen voor moppen. Dit kan gemakkelijk met het vlakmopsysteem Balit Varifix 380 en microvezel vlakmoppen. Per 1 liter water adviseert Alpheios 10 ml Floor Fix Combi toe te voegen.
Machinaal onderhoud: voor grotere en vrije oppervlakken kan gebruik gemaakt worden van een schrob-/zuigmachine. Het brede pakket van het Zwitserse topmerk Wetrok biedt voor alle ruimtes een geschikte machine. Voor machinaal vloeronderhoud kan Floor Fix Combi in de juiste dosering worden toegevoegd aan een volle schoonwatertank. De juiste dosering is 100 ml Floor Fix Combi op 10 liter water. Bekijk het complete overzicht schrob-/zuigmachines op de website van Alpheios.
Voor een optimaal resultaat adviseert Alpheios om een vloer periodiek te boenen met een Monomatic HS (High-Speed) of een Monomatic-DS (Duo-Speed) in combinatie met een high-speed pad.

Floor Fix Combi in 8 voordelen
Eenvoudig uit te voeren in dagelijks vloeronderhoud
Reinigen en onderhouden in één handeling
Periodiek strippen & polymeren kan worden uitgesteld
Esthetisch aanzien blijft constant op een hoog niveau
Ruimtes direct weer beschikbaar
Toepasbaar op álle soorten waterbestendige vloeren
Lage dosering

×