Spreker #FMNextGen event Alicia de Graaff: “Schoonmaak als onderscheidend element van je organisatie”

Beleef de passie, maak impact met facilities! “Hoe kun je schoonmaak inzetten als onderscheidend element van je organisatie of bedrijf? Er zijn voldoende aansprekende voorbeelden en onderzoeken die bewijzen dat het kan”, overtuigt Shign, een data science bedrijf dat organisaties helpt om de werk- en leefomgeving te verbeteren. Op het volgende gratis thema-event Beleef de passie! van jongerennetwerkplatform FM Next Generation – op dinsdagmiddag 18 juni bij i-team Global in Eindhoven – neemt Alicia de Graaff van Shign de deelnemers mee naar beleving als sleutel tot succes.

Excellente dienstverleners als Ritz-Carlton en Johns Hopkins Hospital zetten écht in op schoonmaak. Schoonmaak is één van de meest ondergewaardeerde resources voor business performance. Er is veel wetenschappelijk bewijs voor de positieve effecten van een schone omgeving op de mens en prestaties. Dat biedt ongekende mogelijkheden voor organisaties om zich hiermee te onderscheiden. “Waardecreatie door facilities, de impact van schoon; mijn bijdrage aan het congres wordt een echte eye-opener voor diegenen die de effecten van schoon nog niet kennen”, blikt Alicia, Customer Success Lead bij Shign, vooruit.

Shign is ontstaan uit het promotieonderzoek van Herman Kok aan de Wageningen Universiteit. Zijn overtuiging: “Ik geloof echt in de kracht van een passende en stimulerende werkomgeving die bijdraagt aan de prestaties van medewerkers en klanten. En daarmee aan het succes van de organisatie.”
Alicia vult aan: “De rode draad waarmee we ons bij Shign bezighouden, is wat mensen van hun omgeving vinden in relatie tot hun prestaties. We onderzoeken de impact van de omgeving op welzijn, betrokkenheid, productiviteit enzovoort. In welke mate is dat door toedoen van licht? De catering? Het sanitair? Welke omgevingsfactoren dragen bij, positief of negatief? Iedereen praat over middeltjes, maar het gaat om aantoonbare toegevoegde waarde. Bijvoorbeeld sanitair, dat grote impact heeft op de gastvrijheidsbeleving.

Beleving blijkt de sleutel tot succes. Daarover meer tijdens het event van FM Next Generation.”

 

 

×