Dankzij ProfiBright serveren Hilton Hotels geen plastic soep meer

In 2017 lanceerde André Vonk het idee om meer te gaan doen aan duurzaamheid voor de reinigingsindustrie. “Alleen al in de schoonmaakwereld genereren we miljoenen ton aan afvalflacons en afvalcans. Dus hoogtijd om die grote hoeveelheden recyclebare kunststof afvalflacons en cans terug te dringen. Wereldwijd heeft dit inmiddels tot zeer ernstige problemen voor mens en milieu geleid, met als gevolg dat de plastic soep in de oceanen de flora en fauna vernietigd.” Hilton Hotels Nederland is grootverbruiker van reinigingsmiddelen die kind- en diervriendelijk én biologisch afbreekbaar zijn. Met de missie en producten voor ogen is het milieuvriendelijke ProfiBright een logische keuze.

Wereldwijd heeft de plastic afvalberg inmiddels tot zeer ernstige problemen voor mens en milieu geleid, met als gevolg dat de plastic soep in de oceanen de flora en fauna vernietigd. Dat besef dringt inmiddels langzaam door in de gehele maatschappij. “Fantastisch om te zien dat verschillende producenten en distributeurs hierin hun verantwoordelijkheid nemen. In de schoonmaakwereld  hebben onder andere Diversey, Werner & Mertz en distributeurs als Hijman Schoonmaakartikelen van inzameling en recycling een speerpunt gemaakt”, vertelt André Vonk, advisory consultant van Ricca Clean Nederland.

“Het besef van de vernietiging van mens en milieu dringt langzaam door in de gehele maatschappij”

Stappen nemen en zetten
In nauw overleg met de directie van Ricca Clean Nederland zijn stappen genomen om ook de diverse gebruikers van de ProfiBright reinigingsmiddelen, geproduceerd door Ricca Clean Nederland, na verbruik terug te nemen van relaties en met innovatieve toepassingen voor hernieuwde energie te hergebruiken. “Kunststoffen worden namelijk vervaardigd uit onder meer petroleum en hoeven niet meer uitsluitend verbrand te worden waarbij onnodige CO2-uitstoot in het milieu terugkomt’, legt André uit.

Voldoende alternatieven
Alternatieven zijn voldoende voorhanden om petroleum terug te winnen uit gebruikte kunststoffen en als alternatieve brandstofbron te hergebruiken. Reinier van den Berg, meteoroloog en RTL weerman, is als ambassadeur verbonden aan Ricca Clean Nederland. “Reinier is met zijn achtergrond als meteoroloog sterk en actief betrokken bij het terugdringen van het kunststofgebruik en terugwinnen van petroleum, als basis grondstof van alle kunststoffen. ProfiBright heeft als enige producent en distributeur in Nederland van reinigingsmiddelen voor de B2B markt, haar dienstverlening  hiermee verder uitgebreid, zodat een daadwerkelijke bijdrage geleverd kan worden aan een milieuvriendelijke oplossing van het begin tot het eind in het proces van >vervaardiging>productie>gebruik>retourname>energie terugwinning en hergebruik>.  Circulair ondernemen begint immers altijd bij de producent die haar verantwoordelijkheid moet nemen.

Goed voorbeeld doet volgen
Hilton Hotels Nederland, grootverbruiker van reinigingsmiddelen die kind- en diervriendelijk én biologisch afbreekbaar zijn, heeft ook gekozen voor het milieuvriendelijke ProfiBright. “Reeds bestaande relaties die naar tevredenheid met de ProfiBright-producten werken vormden een mooi referentiekader. Daarmee weet Hilton Hotels zeker dat er een einde gemaakt kan worden aan de verdere vervuiling en toename van de plastic soep in de oceanen. Profibright maakt het daadwerkelijke verschil met haar missie.”

Op de foto van links naar rechts: Patrick Klooster, directeur en reinigingsspecialist bij ProfiBright, Marinka Plaatsman, Room Division Manager bij Hilton Hotel Rotterdam en haar collega circulariteit

 

 

 

 

 

Premium

Scholen | schoonmaak | corona

Menig schoonmaakbedrijf begon tussen de schoolbanken en groeide uit tot een allround schoonmaakbedrijf of...