Van vakantiekracht tot eigenaar: Pieter Grootjes neemt Victoria Schoonmaak over

Pieter Grootjes, Victoria Schoonmaak Alkmaar

Sinds bijna 17 jaar is Pieter Grootjes aan Victoria Schoonmaak verbonden en sinds 2020 in de functie van algemeen directeur en eigenaar van Victoria Schoonmaak. Het in Alkmaar gevestigde schoonmaakbedrijf met Pieter Wildschut, Jan Bakker en Pieter Grootjes in het managementteam zag het bedrijf de laatste 15 jaar verviervoudigen en realiseert nu met 845 medewerkers € 22 miljoen omzet. “Na eerder al een aandelenbelang van 20% te hebben gekocht, nam Pieter Grootjes via een management buy-out het schoonmaakbedrijf helemaal over”, schrijft het redactieteam van Brookz in het artikel ‘Deal van de maand: schoonmaakbedrijf Victoria’.

Overname verrassend of niet? “Dat ik het bedrijf al van binnen kende, was een groot voordeel”, citeren we Pieters reactie in het exclusieve interview over de overname op Brookz.nl.  Ondernemersfamilie, ondernemersvrijheid, carrière en commercie: alle aspecten die Pieter in de loop der jaren vormde van vakantiekracht tot algemeen directeur én eigenaar van Victoria Schoonmaak, komen aan bod. En ja, het zakelijk leven en de ontwikkeling van Victoria zitten in een flow, en dan opeens was daar kort na de overname de coronacrisis met een flinke impact voor iedere ondernemer en zeker ook voor de schoonmaakondermemer.

Waarom is deze overname een management buy-out en geen management buy-in? Lees het via deze link naar het artikel op de Brookz-website, een website met nieuws en achtergronden over de Nederlandse overnamemarkt.

Leestip:

Themaserie Marktbalans: MT1000 topper Victoria realiseert 15% groei

Premium

Bas Bönhke (Carel Lurvink): “Is disposable schoonmaakdoek duurder dan textiel?”

Het gevecht om de beste handendroging in een toiletgroep – papier, katoen of lucht...