BNR uitzending Unwaste your impact vindt opvolging op Schoonmaak Vakdagen

Als BNR Nieuwsradio mensen en bedrijven een podium biedt, dan heb je ‘wat’ te vertellen. Dan heb je een boodschap. Een goed verhaal. En dat hebben Kimberley Roersma (Mother Nature Cleans en EW Facility Services), Melle Schellekens (The Good Roll) en Bart Aupers (SOOP). Drie jonge mensen van drie verschillende en ogenschijnlijk contrasterende bedrijven. Niets van dat alles: ze versterken elkaar met een doel. “We zijn onderdeel van een beweging die dagelijks het verschil kan maken.” Onder de titel Unwaste your impact inspireren zij je op de Schoonmaak Vakdagen op dinsdagmiddag om 14.25 uur en nemen ze je mee naar de sanitairruimte van de toekomst.

Op 27 augustus daagde Harm Edens van BNR Nieuwsradio Kim, Melle’s collega Sander en Bart uit voor The Green Quest; een groene, duurzame, circulaire blik op de toekomst: “We gaan op zoek naar innovaties die bijdragen aan een volhoudbare wereld.” Harm trapte de nieuwe serie Green Quest af met de awardwinnaar van 2018: Kimberly Roersma van Mother Nature Cleans. Kim ‘battlede’ daarvoor 140 innovatieve bedrijven.

Meer inzicht, meer besef
Winnaar worden van The Green Quest Award levert op, ervaart Kim: “Veel positieve commotie, maar ik kreeg ook veel mensen dichter om mij heen. Er ontstonden meer inzichten en meer besef.” Kennis en expertise samen laten gaan om heel gemakkelijk met kleine veranderingen een groot effect teweegbrengen: dat is in één zin waar de drie bedrijven voor staan. En dat is ook wat Kim, Melle en Bart op de Schoonmaak Vakdagen in een kennissessie willen en gaan delen. “We kunnen dingen echt en eenvoudig veranderen binnen de bestaande processen”, prikkelt Kim.

Verschillende bedrijven met overeenkomsten
Een samenwerking tussen bedrijven met contrasterende doelen, opmerkelijk. “We kwamen elkaar telkens tegen op duurzame congressen en spraken met dezelfde mensen van bedrijven. Dat kan ook samen, dachten we.” De producten van de drie bedrijven – Mother Nature Cleans, The Good Roll en SOOP – staan op de schoonmaakkar. De eerste maakt reiniging met ozonwater dus zonder chemie en zeep mogelijk, dat zelfs in de foodwereld toepasbaar is. Het tweede bedrijf The Good Roll produceert ‘eco sexy’ toiletrollen uit oud papier, en SOOP maakt zeep met sinaasappelschillen en koffie. Twee prachtige voorbeelden van dagelijkse consumptie uit reststromen die mensen produceren.

Sanitaire ruimte van de toekomst
Hoe kunnen we die impact vertalen naar de facilitaire branche en veranderingen teweegbrengen? Kim, Melle en Bart pakken deze vraag op en vertalen dat op de Schoonmaak Vakdagen (dinsdag 12 november om 14.25 uur) naar de sanitaire ruimte van de toekomst. Je kunt hun inspiratiesessie gratis bijwonen.

Informatietip
Deze link brengt je naar het 2-daagse kennisprogramma van de Schoonmaak Vakdagen

Luistertip
De uitzending van Harm Edens kun je beluisteren via deze link

Premium

Coronacrisis

Het coronavirus treft ons allemaal. Privé en/of zakelijk. Ook de cruciale beroepsgroep communicatie/media/marketing. Daarom...