Ook Katrin Hygiënepapier op Schoonmaak Vakdagen met grootse boodschap

“Een kleine stand, maar we hebben een belangrijke, grootse boodschap. Een met impact”, prikkelt Ralph Vodegel, sales director Benelux. Katrin is de hygiënepapiertak van Metsä Tissue, onderdeel van Metsä Group. “Duurzaamheid maakt deel uit van onze natuur. Alle acties van Katrin zijn gebaseerd op onze pijlers Eenvoudig, Deskundig en Betrouwbaar. Wij vinden duurzaamheid en het behoud van het milieu voor toekomstige generaties van fundamenteel belang. Het hout dat wij voor onze papierproductie gebruiken, is 100% traceerbaar.” En dat is heel uitzonderlijk…

Want op dit moment is slechts 10% van alle bossen ter wereld gecertificeerd, 88% van het hout dat Metsä Tissue gebruikt voor de productie van hygiënepapier is afkomstig uit gecertificeerde bossen en 12% uit niet-gecertificeerd maar wel gecontroleerde bossen.

Verantwoordelijkheid
De Katrin-verantwoordelijkheid gaat nog verder, legt Ralph uit. Hij noemt drie voorbeelden: “We gebruiken 80% hernieuwbare energie voor onze productie en 99,6% van het water dat we gebruiken, is oppervlaktewater en afkomstig uit meren en rivieren. En onze Katrin Inclusive Dispensers zijn ontworpen om lang mee te gaan en de plastic materialen die we gebruiken zijn volledig recyclebaar. Zwart is het nieuwe groen als het gaat om Katrin Dispensers.”

Voor iedereen
Inclusive is de naam van de dispenserlijn van Katrin: een serie geavanceerde dispensers met een design, ontworpen voor iedereen, die in 2015 gelanceerd werd. Met succes. Inclusive Design betekent dat de dispensers voor iedereen zijn bedoeld: universeel toegankelijk, functioneel en gemakkelijk door iedereen op elke plek te gebruiken. Ralph tot slot: “Met onze Katrin-producten hebben we een optimale combinatie van dispensers, die het verbruik van de producten vermindert, de gebruikskosten verlaagt en de impact op het milieu minimaliseert.”

Contradictie
Dat verbruik klinkt als een contradictie. Immers, dienstverleners van toilethygiëne halen hun omzet toch juist uit de vulling, de producten die in de dispensers gaan? We nodigen je uit om de Schoonmaak Vakdagen, op dinsdag 12 en woensdag 13 november te bezoeken, en in gesprek te gaan Ralph en zijn collega Marcel Speth.

Kennissessies, persoonlijke ontmoetingen, live productdemo’s, noviteiten, informatie opdoen: ze prikkelen de bezoeker om naar de Schoonmaak Vakdagen te komen. Boek gratis uw ticket via deze link.

Premium

Nilfisk met Liberty vloerreiniger op Vakbeurs Facilitair: een anders-dan-anders robot

Vorm geven aan de toekomst van intelligent schoonmaken: het is de visie van Nilfisk...
×