Biga Groep en Openbaar Lyceum Zeist gaan hand in hand: “Gewoon mensen een kans geven”

Het Openbaar Lyceum Zeist en het Openbaar VMBO Zeist werken al bijna 10 samen met Biga Groep. Een schoonmaakteam van 11 mensen zorgt dat de scholen en het buitenterrein schoon en veilig zijn. De inzet van het sociaal werkbedrijf is een bewuste keuze onderbouwt rector Frank Spijkers: ‘‘Als school heb je een belangrijke voorbeeldfunctie. Mensen die om wat voor reden dan ook wat hulp kunnen gebruiken, willen ook gewoon een baan. Het geld dat je als school uitgeeft, is gemeenschapsgeld, dus dat zetten we graag maatschappelijk verantwoord in.”

“Met de inzet van het schoonmaakteam kiezen we bewust voor dagschoonmaak”, vervolgt Frank. “Zo kunnen leerlingen zien dat de school wordt schoongemaakt en door wie. En trouwens ook collega’s, die maken er af en toe ook een zooitje van”, lacht Frank.

Ertoe doen
“We zijn heel tevreden over de kwaliteit van het werk van het schoonmaakteam en van Rudi, sinds vorig jaar toezichthouder fietsenstalling. Het is voor ons een waardevolle aanvulling dat er extra volwassenen rondlopen, die ook zaken signaleren waarmee ze de school veilig houden. Bijvoorbeeld als er iets stuk is of als er opstootjes zijn, dan melden ze dat. Zij verzorgen ook de open- en sluitrondes. En met de opendag binnenkort kunnen we snel schakelen met Biga Groep voor extra inzet.”

“De vergaderruimtes die wij bij Biga huren zijn altijd goed verzorgd, inclusief de beamer, de koffie en het broodje. Een mooie centrale plek hier vlakbij, kostentechnisch aantrekkelijk en we brengen weer werk naar Biga.”

Sociaal ondernemen
Biga Groep is een social enterprise en onderneemt met een maatschappelijke doel. Als uitvoeringspartner van de Participatiewet voor de gemeenten. Biga Groep begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk door mensen in dienst te nemen of ze te helpen bij hun zoektocht naar een baan bij werkgevers in de regio. Biga Groep geeft maatschappelijk verantwoord ondernemen een gezicht.

Laat je verrassen
Frank vervolgt: ‘’Voor andere organisaties die nog niet met mensen vanuit de Participatiewet werken, zou ik zeggen: laat je verrassen. Er is veel mogelijk, dat bewijst ook de inzet van Rudi. Het kost misschien iets meer tijd bij de start en het kan natuurlijk ook gebeuren dat het eerst niet werkt. Dat moet je incalculeren. Maar het gaat om mensen een kans geven, net zoals we bij onze leerlingen doen. Iedereen verdient kansen in de samenleving. Biga Groep en Openbaar Lyceum Zeist gaan daarin hand in hand.’’

Op de foto rector Frank met schoonmaakmedewerkers Geertje en Mariska van Biga Groep

Premium

Coronacrisis

Het coronavirus treft ons allemaal. Privé en/of zakelijk. Ook de cruciale beroepsgroep communicatie/media/marketing. Daarom...