Met overname ProFacility en Ant Solutions pakt Consensus voorsprong in aanbestedingen en contractmanagement

Consensus Services heeft ProFacility Adviesbureau en Ant Solutions per 1 augustus 2018 overgenomen. De overname houdt verband met de pensionering van Ron Mieremet, die op 22 november in feestelijke sfeer met relaties werd ingeluid. Maar door de overname groeit Consensus Services ook uit tot een volwaardig advies- en aanbestedingspartner voor hygiëne, health én facilitaire zaken. Rob Boele, directeur Consensus Services: “De overname van ProFacility en Ant Solutions betekent dat we onze ruime kennis en expertise over hygiëne en sanitair nu aanvullen met die van schoonmaakaanbestedingen en -contractmanagement. Dat is fantastisch en uniek. Een grote stap voorwaarts. Daar zijn we trots op!”

In het toepasselijke restaurant Applaus in Lelystad klonk op 22 november applaus voor Ron Mieremet. De voormalig directeur-eigenaar van ProFacility en Ant Solutions nam na ruim 30 jaar afscheid als directeur-eigenaar en draagt het stokje over aan Rob Boele van Consensus Services. Ron zal op de achtergrond daar waar nodig wel als adviseur op de achtergrond verbonden blijven aan de organisatie. In het bijzijn van klanten, relaties en collega’s werd dit bijzondere feit gevierd.

Voorop en vooruitlopen
Frank Laurentius en Rob Boele – de eigenaars van Consensus Services – zijn verheugd over deze overname en stap: “ProFacility heeft een prachtige klantenportefeuille voor aanbestedingen, contractmanagement en kwaliteitscontroles met bijvoorbeeld klanten als rechtbanken, ziekenhuizen, industrie, onderwijs, event-locaties en financiële instellingen. Ant Solutions beschikt ook over een state of the art webbased it-platform voor transparant en optimaal contractmanagement. Een cloud-oplossing voor schoonmaakbedrijven én opdrachtgevers die echt uniek en zeer innovatief is. De meeste it-tools op dit gebied zijn namelijk gebouwd om alles aan de achterkant van schoonmaakbedrijven te kunnen regelen. De Ant Solutions-tool is gebouwd en wordt onderhouden en doorontwikkeld door twee eigen programmeurs in samenspraak met en voor opdrachtgevers en schoonmaakbedrijven. De web-based it-tool is met name gespecialiseerd in alles wat zich aan de voorkant tussen opdrachtgever en schoonmaakbedrijven in de onderlinge samenwerking afspeelt. Van aanbesteding, calculatie, bestekgegevens, facturering, kwaliteitsmetingen tot communicatie en verslaglegging. Alles kan eenvoudig, transparant en overzichtelijk worden verwerkt en weergegeven.”

Innovatieve oplossing
Het Ant Solutions webbased contractmanagementsysteem is een innovatieve, transparante tool voor onder meer contractmanagement, calculaties, facturatie en inkoop. Rob illustreert het met een voorbeeld: “De tijd van ruimtelijke in- en overzichten op Excel-sheets bijhouden is echt voorbij. Het bijhouden van wijzigingen in locaties en het doorvoeren van ruimtewijzigingen betekent veel manueel werk gedurende het contract. Maar nog meer in aanloop naar aanbestedingen toe bij grote, complexe bedrijven met veel locaties. Daar gaat nu heel veel fout of het is eenvoudigweg na een poosje niet meer up to date. Met Excel werken op het gebied van gebouw en locatiegegevens in combinatie met calculaties vergroot bovendien het risico op fouten en verlies aan historie. De digitale Ant Solutions-oplossing geeft onze relaties de mogelijkheid om 24/7 inzicht te hebben in bijvoorbeeld contracten, facturen, extra werk, locatie en ruimtewijzigingen, werkoverleggen, uurtariefopbouw, kwaliteitsbeheer en -metingen. Alles transparant en voor alle betrokkenen inzichtelijk.  Data- en historieverlies is niet meer mogelijk. Alle wijzigingen worden direct verwerkt en doorgevoerd in de bestekgegevens, de calculatie en vervolgens in de factuurgegevens. En alles veilig op iedere laptop, tablet of zelfs telefoon waar ook ter wereld te zien en te bewerken.”

Ook het kwaliteitmeetsysteem blijft objectief en statistisch verantwoord gedurende het gehele contract. Boele legt uit: “Dat kan natuurlijk alleen maar goed worden uitgevoerd, wanneer de informatie over de ruimtes actueel en correct is. Met het Ant Solutions-concept kunnen we zelfs op sanitairgroepniveau zeggen welke en hoeveel dispensers er in een toiletgroep hangen. Zelfs grote sanitaire dienstverleners kunnen dat nu niet zien in hun eigen systemen en dus ook niet aan hun klanten oplepelen.”

Over Consensus Services
Consensus Services kent drie specialisaties op het gebied van Hygiene en Health: Consultancy Services, Management Services en  Innovative Solution Services met innovatieve en mondiale schoonmaak- en hygiëneoplossingen, zoals Hygeia (reiniging en desinfectie  met ozonwater) en Fybot (de eerste volledig autonoom werkbare veegrobot).

Premium

Wat brengt de toekomst ons en de schoonmaakbranche?

Volgende week op ontdekkingsreis? Het kan, en gratis, want van dinsdag 3 tot en...