Interclean Amsterdam annuleert fysieke beurs: “We kunnen onze missie niet met succes volbrengen”

Na overleg met het beurscomité en andere belangrijkste stakeholders hebben de organisatoren van Interclean Amsterdam besloten om de fysieke beurs te annuleren in 2020. In die plaats komt een virtuele versie van het evenement op 3 tot en met 6 november.

“Dit besluit is teleurstellend voor ons allen. Zeker omdat de RAI er alles aan gedaan heeft om Interclean Amsterdam COVID-secure te maken en aan alle richtlijnen te voldoen. We hebben non-stop gewerkt om alle faciliteiten en protocollen klaar te hebben zodat we een veilig, gastvrij en verantwoord evenement konden neerzetten”, zegt Bas Dalm, Executive Vice president Exhibition & Sales bij RAI Amsterdam.

Heroverwegen
“De sterk veranderende marktomstandigheden en reisbeperkingen vanwege het COVID-19 virus hebben ervoor gezorgd dat vele internationale exposanten en bezoekers hun plannen om deel te nemen aan Interclean hebben moeten heroverwegen. En kunnen wij niet langer voldoen aan de verwachtingen en kwaliteit als grootste en meest internationale schoonmaak en hygiënebeurs.

Sterker terug in 2022 
Bas Dalm vervolgt: “Vanwege de gevolgen van de COVID-19-uitbraak kan onze missie niet met succes worden volbracht, daarom geloven we dat het de juiste beslissing is om vol te houden en samen nog sterker terug te komen in 2022. Ons vertrouwen in de toekomst wordt versterkt door de toezegging van de vele exposanten voor hun deelname aan het evenement in 2022.”

Rol als facilitator blijven vervullen 
Al meer dan 50 jaar lang is Interclean de meest complete ontmoetingsplek voor schoonmaak en hygiëne. Door een virtueel evenement te organiseren op 3 tot 6 november, zijn we van plan onze rol als facilitator te blijven vervullen en de industrie te ondersteunen. Online educatieve sessies met verschillende thema’s vullen elkaar aan en zijn de hele dag door voor iedereen beschikbaar, evenals de mogelijkheid om virtueel bedrijven te bezoeken, meetings in te plannen en te netwerken met branchegenoten.

Door dit jaar volledig virtueel te gaan, kan dit platform de leveranciers een plek bieden aan de industrie om kennis te verzamelen, te delen en verbinding te maken met andere industrieën die expertise nodig hebben.”

Premium

Bas Bönhke (Carel Lurvink): “Is disposable schoonmaakdoek duurder dan textiel?”

Het gevecht om de beste handendroging in een toiletgroep – papier, katoen of lucht...