Greener Packaging Award bekroning en erkenning voor Werner & Mertz

Schoonmaakspecialist Werner & Mertz heeft de Greener Packaging Award gewonnen. Werner & Mertz wint de prijs voor haar verpakkingen van de Well Feel-flessen, gemaakt uit 100% gerecycleerd plastic. De award is een samenwerking van Fost Plus, Valipack en Get Smart (In) Packaging en bekroont de meest duurzame verpakkingen in België. Onderaan dit bericht de 30-seconden YouTube-pitch van marketingmanager Benoit Lesgardeur op de overwinning en verpakkingen.

Werner & Mertz won de award voor de meest duurzame en innovatieve B2B-verpakking op de Greener Packaging Awards in de Mechelse Nekkerhal tijdens de Empackbeurs op 23 oktober. De jury bekroont zo het jarenlange werk van Werner & Mertz om hun producten volgens de principes van de circulaire economie te fabriceren en te verpakken. De manier waarop Werner & Mertz mensen aanzet om zelf duurzamer te leven, kon op veel bijval rekenen.

Praktisch design beloond
De jury loofde Werner & Mertz voor het praktische design met anti-slipfunctie van de Well Feel-flessen, de kleurcoderingsdop en het feit dat diezelfde dop niet vanzelf terug dichtklapt. Daarnaast kon het geïntegreerde meetsysteem, waarmee je kan zien hoeveel er nog in de fles zit, de jury bekoren. Werner & Mertz werd ook beloond voor het Leporello-label dat vertaald werd in meer dan twintig talen en de vermindering van de uitstoot bij het ontwerpen van de flessen.

“Werner & Mertz zet al jarenlang in op een duurzame en circulaire productie van zijn producten. Het is fijn dat de jury ons daarvoor beloond. Zo hebben we het Recyclate Initiative opgezet. Dat is een  initiatief waar ook een educatieve website bij hoort die mensen thuis informeert over recycleren en duurzaamheid. Daarnaast is er ook een teller die laat zien hoeveel plastic flessen we zelf al gemaakt hebben uit oud gerecycled plastic. Ondertussen staat die teller al op meer dan 310 miljoen flessen”, vertelt Chris De Vuyst, general manager Werner & Mertz Benelux.

Veilig, ergonomisch en 100% recycleerbaar
De jury van de Greener Packaging Awards was onder de indruk van het werk van Werner & Mertz en de flessen uit recycled plastic. De nieuwste flessen zijn honderd procent recycleerbaar, en worden ook gemaakt uit gerecycled plastic. Naast de duurzaamheid van de flessen, heeft Werner & Mertz ook aan de veiligheid en ergonomie van de gebruikers gedacht.

“We vermijden met onze producten rechtstreeks contact met de vloeistof, en elimineren overmatig gebruik. De breedte van de fles is speciaal smaller gemaakt en de fles heeft duidelijke ribbels aan de zijkanten zodat de fles makkelijker hanteerbaar is,” aldus Chris De Vuyst.

Dit jaar hebben de Greener Packaging Awards en de Get Smart (In) Packaging Awards voor het eerst hun krachten gebundeld in één wedstrijd. In totaal werden 9 awards uitgedeeld. De awards zijn een initiatief van Fost Plus, Valipack en Get Smart (In) Packaging en hebben als doel om innovaties te belonen op het gebied van duurzame en milieuvriendelijke verpakkingen.

Op de foto de Sanet zitrotan, een voorbeeld van de Well Feel-flessen

Premium

Facilitair multi-serviceverlener Elis verrassend anders op Vakbeurs Facilitair

“Twee jaar geleden is Berendsen overgenomen door Elis. Deze overname had een naamsverandering en...
×