Gerrit Malipaard MTS Euro Products over overname A.C. de Jong en Zoon: “Bedrijf waar ik ooit begon”

De aandeelhouders van A.C. de Jong en Zoon en MTS Euro Products hebben overeenstemming bereikt over de koop door van alle aandelen in het kapitaal van A.C. de Jong en Zoon door MTS Euro Products. De transactie is inmiddels geëffectueerd. Robert de Jong heeft met directe ingang het stokje aan Gerrit Malipaard overgegeven.

Gerrit Malipaard, CEO bij MTS Euro Products, is verheugd dat hij nu eigenaar is van de onderneming waar hij 34 jaar geleden als werknemer is begonnen: “Bij A.C. de Jong en Zoon heb ik het vak geleerd van Eduard de Jong, de vader van de vertrekkend aandeelhouder en bestuurder Robert de Jong. Ik ben hen dankbaar voor de wijze waarop we in de voorliggende jaren als concullega hebben gewerkt. De bedoeling is dat A.C. de Jong en Zoon de eigen identiteit behoudt. Waar mogelijk zullen we elkaar versterken.”

Familiebedrijf met wereld allure
A.C. de Jong en Zoon begon in 1961 met het ophalen en doorverkopen van poetsdoeken vervaardigd uit gedragen kleding. In de loop der jaren heeft de DJ Group zich omgevormd van een traditioneel familiebedrijf naar een van de belangrijkste spelers op de markt van industriële reinigingsproducten en hygiëneproducten. Vanuit de hoofdvestiging in Rotterdam, een verkoopkantoor in Duitsland en diverse productieunits, distribueert de DJ Group haar producten naar meer dan 40 landen wereldwijd. Met 19 fte realiseerde A.C. de Jong en Zoon een omzet van € 10 miljoen.

Over MTS Euro Products
MTS Euro Products levert sinds 1991 een breed assortiment aan hoogwaardige hygiëneproducten, zoals toilet- en handdoekpapier, dispensers, nonwovens, absorptiematerialen en poetslappen. Vanuit het logistieke centrum in Maassluis distribueert MTS Euro Products haar producten naar klanten in Nederland en naar meer dan 40 landen wereldwijd. Service, snelheid en flexibiliteit vormen samen met kwaliteit de eenheid die ons maakt tot wat we zijn: al ruim 25 jaar een betrouwbare, servicegerichte leverancier en kennispartner voor al uw hygiëneproducten. Met 70 fte realiseert in 2019 MTS Euro Products een omzet van € 70 miljoen.

Leestip

Gerrit Malipaard over groei MTS Euro Products: “Familiewaarden, service en innovaties”

Premium

Bas Bönhke (Carel Lurvink): “Is disposable schoonmaakdoek duurder dan textiel?”

Het gevecht om de beste handendroging in een toiletgroep – papier, katoen of lucht...