Interclean FacilityApps Hackathon opgeschort naar 3 november

Door de aankomende Interclean Amsterdam loopt innovatie weer als een rode draad. Ditmaal met een extra accent: Interclean en FacilityApps organiseren op dinsdag 3 november de Interclean Hackathon. Oorspronkelijk stond dit ‘brain event’ voor dinsdag 12 mei op de agenda, maar vanwege de corona-uitbraak gaat het evenement dan niet door maar wel op de eerste dag van de nieuw geplande Interclean Amsterdam, namelijk op 3 november. Vanuit de hele wereld gaan maximaal 10 teams van 5 personen 10 uur aan de slag met een functionele, digitale innovatie. “Het idee, de innovatie moet het leven van de schoonmaker leuker en makkelijker maken, en efficiënter voor de schoonmaak zijn”, daagt initiatiefnemer Dirk Tuip van FacilityApps uit. “Hoe gaaf was het dat er zich al 8 mensen van FM Next Generation hadden aangemeld voor 12 mei, dus bijna 2 teams”, voegt Petra de Bruin, de motor achter het jongerenplatform toe.

Studenten, specialisten, slimme koppen, jong en oud(er): iedereen is welkom op de Interclean Hackathon op 3 november. Binnen een korte, vastgestelde tijd de uitdaging aangaan om een of dé innovatie voor de schoonmaaksector te bedenken en naar een app te vertalen. Dat is de uitdaging. En een innovatie met een nationaal én internationaal karakter bedenken is de kans. De Interclean Hackathon is als een open source: ideeën zijn naderhand vrijelijk beschikbaar. Het is aan de industrie om ze op te pakken.

“Voor deelnemers een belangrijke ervaring”
Dirk Tuip, CEO van FacilityApps, het app-platform voor professionals in schoonmaak en facility management, is enthousiast: “Vanuit mijn functie als voorzitter en mijn betrokkenheid bij Purmer Valley heb ik gezien en gemerkt hoe leuk een hackathon is. Voor de deelnemers is het een belangrijke ervaring. Je wordt in korte tijd gepusht om met een idee te komen. En als organisator komen er vaak ideeën naar voren die je niet had verwacht.”

Purmervalley, de Nederlandse versie van Silicon Valley, is een samenwerkingsverband tussen onderwijsinstellingen, overheid en (ict) bedrijven. “De stichting wil de inspirator en verbinder zijn om het totale ict-ondernemerschap en het it-klimaat in Purmerend te stimuleren en verbeteren”, legt Dirk uit. “We hebben al twee hackathons georganiseerd. Die boost, de sfeer en het succes: geweldig! Het smaakt naar meer. Vanuit die ervaring heb ik het idee gepitcht bij Rob den Hertog van de Interclean/RAI, hij was direct enthousiast.”

Knokken voor de eer en voor knaken
De Interclean Hackathon vindt plaats in de RAI. “Op dinsdag 3 november om 09.00 uur starten we in het Innovation Lab en om 19.00 uur vinden de pitches daar plaats. Een jury van schoonmaakprofessionals kiest de winnaar, die de volgende dag, op woensdag 4 november om 12.30 uur, tijdens de Award Ceremony op het Interclean Stage bekend wordt gemaakt. Er is serieus prijzengeld beschikbaar: het winnende team  wint een geldbedrag van € 2.000,-”, legt Dirk uit. “We begroeten ook graag mensen die de schoonmaakindustrie nog niet of niet goed kennen, en de aantrekkingskracht en veelzijdigheid op ’s werelds grootste schoonmaakvakbeurs ervaren. Mensen die zich in positieve zin verbazen over onze branche in al zijn afwisseling.”

Commitment!
Deelnemen aan de Interclean Hackathon is gratis en levert, naast een geldbedrag en de eer, ook heel veel op, aldus kennis-, marketing en online trends-platform Frankwatching: (1) ‘big thinking’ leidt tot creatieve oplossingen, (2) frisse blikken zorgen voor nieuwe perspectieven, (3) een hackathon is samenwerken 2.0, (4) een hackathon is instant recruitment & pr, en (5) je bedrijf en team krijgen er een enorme energieboost van. Wat is nodig? Commitment! Ga ervoor vol passie en behaal samen mooie resultaten! Commitment is key; van begin tot eind.

Interesse?
Registreer je gratis voor toegang tot de Interclean door je aan te melden via deze pagina of stuur Dirk een mail via dirk@facilityapps.com. Leden van FM Next Generation ontvangen een persoonlijke uitnodiging van Petra.

Kijktip: