Hazet Duurzaamheidsdag: ‘let’s talk about plastic’ en meer

Wat wordt er bedoeld met de nieuwe Single Use Plastic-wetgeving die in 2021 in gaat? Hoe kunnen bedrijven hier tijdig op inspelen? Welke circulaire recyclingsprogramma’s kun je implementeren. En wat doen Hazet en haar leveranciers op het gebied van duurzaamheid? Hazet organiseerde op 3 oktober een inspirerende Duurzaamheidsdag in Hotel Theater Figi om relevante kennis over duurzaamheid te delen, waarmee alle aanwezige klanten, leveranciers en medewerkers van Hazet deskundig, innovatief, duurzaam en toekomstgericht kunnen (blijven) ondernemen. Als kers op de taart hadden alle aanwezigen de primeur van het nieuwe Hazet logo.

Duurzaamheid staat bij steeds meer bedrijven, ongeacht de branche, hoog in het vaandel. Het overwegen van een duurzame(re) bedrijfsvoering wordt steeds belangrijker. Om die reden heeft Wanda van ’t Veer, commercieel directeur bij Hazet, het evenement afgetrapt met haar visie op een duurzame toekomst en hoe wij dit samen gaan bereiken.

Kennisdeling duurzaam en circulair
Duurzame en circulaire concepten en bedrijven opzetten en naar de markt brengen is waar Frans van den Berge, directeur bij Product for Product, dagelijks mee bezig is. Frans beantwoordde interessante vragen als: welke circulaire recyclingsprogramma’s zijn er op de markt?. Hoe kunnen deze worden geïmplementeerd in een organisatie?. Waarom is recycling noodzakelijk?. En: welke voordelen brengt het met zich mee?.

In 2021 geldt een verbod op plastic wegwerpproducten die eenmalig gebruikt worden (Single Use Plastic). Met de bewustwordingscampagne ‘Let’s talk about plastic’ heeft Huib Burggraaf, specialist in bio-based verpakkingen bij Van der Windt Verpakking, iedereen op een begrijpelijke manier duidelijk gemaakt wat deze wetgeving inhoudt, wat de impact is op alle organisaties en iedereen gemotiveerd om proactief in beweging te komen en na te denken over vernieuwde assortimenten, concepten en oplossingen.

Duurzaamheidsproposities op leveranciersmarkt
Dankzij de duurzame insteek die de leveranciers van Hazet steeds vaker implementeren in het aanbod duurzame producten en oplossingen, is het keuzepakket sterk uitgebreid. De aanwezige afnemers en medewerkers konden een ronde doen over de leveranciersmarkt met 15 leveranciers, die hun duurzaamheidsproposities presenteerden. Een interessant en nuttige ontmoetingsplek voor alle partijen!

Hazet introduceert nieuw logo
Hazet is groter en professioneler dan ooit en wil zich ook zo presenteren naar de regionale, nationale en internationale markt. “Met het oog op de toekomst en het behouden en aantrekken van diverse relaties richten we onze pijlen op het sterke karakter van onze partner INPACS. Een nieuw logo moet volgens onze standaarden voldoen aan een overeenkomende look-and-feel, professionaliteit, herkenning, gevoel en associatie. Met veel trots en enthousiasme hebben we alle aanwezigen op de Duurzaamheidsdag de primeur gegeven, en presenteren we ons nieuw bij deze ook graag aan de rest van de markt.

De drie cirkels zijn gerelateerd aan de drie pijlers van INPACS en vormen de kern van het bedrijfsmodel: klanten, leden en leveranciers. Daarnaast representeert het ook de internationale slogan Global Supply Solution; een uiting van onze gedrevenheid, ontwikkeling en continuïteit.

De eerste twee donkerblauwe letters staan voor vastberadenheid, tradities en professionaliteit binnen ons familiebedrijf. De laatste drie lichtblauwe letters staan voor frisheid, vertrouwen en ons hygiënisch karakter.

Hazet tot slot: “Stapsgewijs nemen we onze relaties steeds meer mee in de professionele wereld van totale ontzorging op het gebied van advies, hygiëneoplossingen, reinigings- en (hotel)verzorgingsproducten.”

Premium

Wat brengt de toekomst ons en de schoonmaakbranche?

Volgende week op ontdekkingsreis? Het kan, en gratis, want van dinsdag 3 tot en...