Blog: Spoedcursus werkgeluk

NIET UITVEGEN! Dat staat met grote letters bovenaan het whiteboard op mijn kamer. Daaronder tien tekeningen die de basis vormen van de Werkgelukpresentatie die ik geef. Je ziet ladeblokken, pizzadozen, slingers, archiefkasten, heel veel geeltjes en een woonkamer. De kern? Werkgeluk kun je vangen in herkenbare gebeurtenissen. En bij elke gebeurtenis kun je als werkgever iets doen.

Eerlijk is eerlijk: het was nogal een bevalling, deze werkgelukpresentatie. Niet vanwege het presenteren zelf. Dat doe ik inmiddels met enige regelmaat. Eerst over hoe wij bij AFAS HR automatiseren. En vervolgens over hoe je de tijd die je over hebt met elkaar kunt invullen. Klein puntje is wel dat veel managers na zo’n presentatie zeiden: “Super dat jullie het zo doen, maar bij ons kan dat nóóit”.

Nu wilde ik daarom een laag dieper gaan: hoe lever je als werkgever nu een échte bijdrage aan werkgeluk? Natuurlijk weet ik wel hoe wij dat doen. En waarom dat succesvol is. We delen er ook met liefde kennis over. In een serie podcasts, in een HR-community, in een magazine. Maar dat betekent nog niet dat elke organisatie daar copy-paste mee aan de slag kan.

Over copy-paste gesproken… deze blog kappen we hier af. We nodigen je uit om met één klik de blog van Britt verder te lezen over werkgeluk, ook voor taaie organisaties, met concrete tips, een kantoorficus en ervaringen waar Britt zelf tegenaan liep. Een klik die dit oplevert: we kunnen veel van elkaar leren.

Britt Beure
HR-manager bij AFAS Software

Over Britt:
“Bij AFAS streven we ernaar om alle processen die geautomatiseerd kunnen worden ook daadwerkelijk te automatiseren. Daardoor is het mogelijk om in mijn eentje het volledige HR-beleid vorm te geven en uit te voeren voor ruim 400 medewerkers.”

Premium

Schoonmaken na lockdown: hygiënisch veilig is het nieuwe schoon

Hygiëne, veiligheid, vertrouwen: opnieuw ‘zoomt’ Vileda Professional via een kort, krachtig en waardevol webinar...