Blog: Maak jij mee het verschil?

Duurzaamheid en circulariteit zijn topics, die de voorbije maanden door de coronacrisis vaak niet meer als hoofdprioriteit behandeld worden bij de keuze van producten. De keuze wordt vaak eerder gedreven door snelheid en beschikbaarheid. Ondanks dat duurzaamheid en circulariteit even op de achtergrond verdwenen, zijn wij er toch van overtuigd dat deze topics in de toekomst aan belang zullen en moeten winnen.

De coronacrisis zorgt namelijk voor een economische disruptie. Dit is een opportuniteit om in een stroomversnelling te gaan en te bouwen aan een circulaire economie. Het is een opportuniteit om het beter te doen en om de gezondheid van mens en milieu centraal te plaatsen.

Ook wij zullen hierop blijven inzetten door circulaire schoonmaakoplossingen te ontwikkelen. Dit tonen we meteen met de nieuwe C-Shuttle range, die we zopas lanceerden. Met deze range van professionele werkwagens zetten we weer een stapje vooruit in de circulaire schoonmaak. De begrippen ‘reduce, reuse, refurbish en recycle’ zijn geen losse begrippen. We brengen ze in de praktijk. Wat betekent dit nu concreet?

 • Reduce
  We reduceren het gewicht en het materiaal van de trolley door gebruik te maken van een slim design. De trolley is namelijk opgebouwd uit dubbelwandige, holle schelpen en een aluminium structuur voor de stevigheid.
 • Reuse
  De C-Shuttle is vervaardigd uit gerecycled plastic afval.
 • Refurbish
  Door het modulaire systeem kunnen werkwagens steeds opnieuw worden omgebouwd en gebruikt worden voor diverse nieuwe toepassingen. Een klant die een C-Shuttle aanschaft, kan de werkwagen nadien ombouwen en hem bijvoorbeeld inzetten op een andere locatie. Een langere levensduur wordt zo gegarandeerd. We merken ook dat klanten vaak specifieke noden hebben bij de keuze en de inrichting van hun werkwagen. Wat voor de ene klant efficiënt is, werkt niet noodzakelijk voor een andere klant. Het modulaire design speelt hier perfect op in.
 • Recycle
  Op het einde van de levensduur kunnen de materialen opnieuw gerecycled worden.

Maak jij mee het verschil in het post-corona tijdperk?

Lies Marijnissen,
Product & Sustainability Manager – Sustainable & Circular Cleaning
Greenspeed International