Samenwerking Green Key en green care PROFESSIONAL in duurzaam wassen en schoonmaken

Om de ecologische voetafdruk in de hotelsector verder te verminderen en om hun leden duurzame innovaties te kunnen brengen, is Green Key een samenwerking aangegaan met green care PROFESSIONAL op het gebied van duurzaam schoonmaken en wassen. Het ‘ecomerk met de kikker’ en Green Key willen de leden van Green Key bewust maken van de duurzaamheid van de producten die ze gebruiken om keukens, wasruimtes en kamers mee schoon te maken.

Green Key is een vrijwillig eco-label voor hotels, hostels, campings, vakantieparken, kleine accommodaties, congrescentra, attracties en restaurants. Momenteel worden meer dan 3000 ondernemingen in 57 landen bekroond met de Green Key award, die is gebaseerd op de naleving van strenge criteria op het gebied van milieubeheer (water, energie, afval, schoonmaak, etc.) en duurzaamheidseducatie (personeel, gasten, leveranciers, etc.).

“In de toekomst hopen we dat onze concrete CO2-besparingscertificering wordt gebruikt in de Green Key-vestigingen. We willen de Stichting Milieueducatie volgen, en eigenaars en gasten informeren over de waarde van een echte duurzame economie”, zegt Frank Vancraeyveld, CEO van Werner & Mertz Professional, de fabrikant achter het ecologische merk. “Niet alleen is de wereldwijde vervuiling een probleem en klimaatverandering een zaak van iedereen, het zal ook toeristische bedrijven over de hele wereld in hun hart, de natuur, vernietigen als het nu niet wordt aangepakt”, voegt hij eraan toe.

De Duitse fabrikant van schoonmaakmiddelen heeft de reputatie reeds lange tijd een pionier van de duurzame economie te zijn, en vertaalt dat ook in een duurzaam succes voor zijn klanten. Met behulp van 100% gerecyclede plastic flessen en regionale organische grondstoffen zijn 70 green care PROFESSIONAL producten voorzien van een milieukeurmerk, en 40 Cradle-to-Cradle gecertificeerd, het toonaangevende internationale label voor duurzaam productontwerp.

 

×