ISS en Sodexo helpen vrouwelijke vluchtelingen

ISS Facility Services en Sodexo Nederland hebben beiden aangekondigd ieder 50 vrouwelijke vluchtelingen in verschillende Europese landen te begeleiden als onderdeel van een mentorschapsinitiatief dat op 9 november 2021 is gelanceerd door het Tent Partnership for Refugees en Catalyst tijdens de virtuele European Business Summit on Refugee Women. Met hun deelname versterken ISS en Sodexo hun maatschappelijke inzet voor verbetering van de kansen van mensen die getroffen dreigen te worden door armoede of sociale uitsluiting.

ISS Facility Services en Sodexo Nederland sluiten zich ieder voor zich aan bij meer dan twintig andere bedrijven in heel Europa – inclusief Accenture, Adecco, EY, PepsiCo, Randstad. Samen hebben de bedrijven toegezegd om de komende drie jaar meer dan 1.150 vluchtelingenvrouwen te begeleiden. Het mentorschapsinitiatief is bedoeld om vrouwelijke vluchtelingen – die traditioneel veel minder werk hebben dan mannelijke vluchtelingen, vooral in de eerste paar jaar na aankomst – beter voor te bereiden op de arbeidsmarkt of te helpen bij hun loopbaan door ze professionele begeleiding te bieden. Mentoren van de bedrijven zullen vluchtelingenvrouwen voorbereiden op de arbeidsmarkt door ze te helpen met hun cv’s, advies te geven over sollicitatiegesprekken en hun professionele netwerk uit te breiden. Het initiatief zal ook proberen vrouwelijke vluchtelingen uit Afghanistan op te nemen.

Hulp aan vrouwelijke vluchtelingen in Nederland, Spanje en Frankrijk
Sodexo zal zich inzetten voor 50 vrouwen in Nederland. Marloes van der Have, manager Corporate Social Responsibility bij Sodexo in Nederland: “Voor vrouwelijke vluchtelingen selecteren we Sodexo collega’s die als een soort mentor optreden. Het is een zeer directe manier om impact te realiseren in het leven van deze vrouwen en hun families. Het past binnen ons programma Better Tomorrow waar inclusie een belangrijk onderdeel van uit maakt. Met deze begeleiding vergroten we de kans op een baan in Nederland. Het is bekend dat het hebben van een baan, vluchtelingen helpt om te integreren. We vinden het belangrijk om daar een bijdrage aan te leveren.”

ISS heeft toegezegd de komende drie jaar in Spanje, Frankrijk en Nederland vijftig vrouwelijke vluchtelingen te begeleiden. Margot Slattery, Hoofd Diversity and Inclusion bij ISS World Services A/S: Ik ben heel blij met onze deelname aan dit belangrijke initiatief. Maatschappelijke verantwoordelijkheid zit in het DNA van ISS. Wij hebben in ons personeelsbestand, met wereldwijd bijna 400.000 medewerkers, een lange traditie op het gebied van opname en integratie van minderheden en personen die sociaal zijn uitgesloten. Wij streven er altijd naar om echt het verschil te maken voor onze medewerkers, onze klanten en de omliggende gemeenschappen en samenlevingen waarin wij actief zijn. En wij zijn ervan overtuigd dat een divers personeelsbestand de grootste waarde creëert voor zowel ISS als onze klanten. Wij zijn in diverse landen al betrokken bij verschillende integratie-initiatieven en -activiteiten die zich richten op ondersteuning en opleiding van vluchtelingen en immigranten. Ik kijk heel erg uit naar het verwelkomen van deze vijftig vrouwelijke vluchtelingen, die tevens mijn toekomstige collega’s zouden kunnen worden.”

Klik voor meer informatie over ISS Facility Services en Sodexo Nederland.