7 november 2023

FMG-symposium over verduurzaming zorg: “Pak je kans om zelf aan het stuur te blijven”

“We staan voor een enorme uitdaging. ToekomstProef biedt concrete handvatten waarmee zorgorganisaties en marktpartijen het eten en drinken in de zorg kunnen gaan verduurzamen”, vertelt Rudi Crabbé, initiator van ToekomstProef (onderdeel van stichting Eten+Welzijn). We nemen een aanloop naar het najaarsymposium van FMGezondheidszorg Wat staat er op jouw menu? op donderdag 9 november vanaf 12.00 uur in Koninklijke Visio in Huizen. Wat staat er op jouw menu? Het maken en eten van voedsel heeft een grote klimaatbelasting. Hoe kunnen we in de zorg bijdragen aan het verminderen hiervan? Tijdens het FMG-symposium op donderdag 9 november maak je kennis met inzichten en praktijksituaties om gezonde en duurzame voedselkeuzes te maken.

Gezonde zorg staat voor alles wat het leven voedt: gezond en duurzaam eten, bewegen, ontspannen, zingeving, sociale omgeving, passie en ontwikkeling. ToekomstProef is een initiatief van Stichting Eten+Welzijn, ontwikkeld met steun van MVO Nederland, Nevi, het ministerie van VWS, Intrakoop, Milieu Platform Zorg en een groot aantal koplopers in de zorg. Met ToekomstProef heeft de zorg een eigen, integrale aanpak om actief bij te dragen aan de klimaatdoelstellingen, die vanuit de Green Deal zijn gesteld.

Grote opdracht, grote noodzaak
Tijdens het najaarsymposium Wat staat er op jouw menu? nemen Rudi Crabbé en Anton François de facility managers in de gezondheidszorg mee om de voetafdruk te verkleinen en het welzijn vergroten; hoe doe je dat in de praktijk?

Rudi: “Het verduurzamen van voeding in zorgorganisaties is een grote opdracht. Maar ook een grote noodzaak. Voor de mens, voor de planeet, nu en in de toekomst. Verduurzamen doe je samen, in kleine stapjes en met een duidelijk doel. En geen zorginstelling én geen persoon zijn hetzelfde. Dus het is belangrijk dat iedereen het op zijn eigen tempo kan doen en zelf zijn of haar prioriteiten bepaalt. Maar we moeten hierin wel dezelfde norm hanteren, zodat we meetbare resultaten kunnen laten zien en daadwerkelijk impact kunnen maken.”

Wat staat er op jouw menu?
“Verduurzamen betekent ook kansen benutten om eten en drinken in de zorg te innoveren, om beter aan te sluiten bij je patiënten en cliënten en trots te creëren bij de medewerkers die mooie resultaten bereiken. Pak je kans om zelf aan het stuur te gaan zitten. Ga niet wachten op het startschot, de race naar duurzame zorg is al gestart”, motiveert Rudi alle leden van FMGezondheidszorg om op 9 november naar het najaarsymposium te komen.

Het programma bevat een plenaire sessie met Rudi en Anton Voetafdruk verkleinen, welzijn vergroten; hoe doe je dat in de praktijk? én drie interactieve sessies over (1) eiwittransitie, (2) duurzaam inkopen en verbinden en (3) financiering en ketensamenwerking.

Je kunt je eenvoudig aanmelden via deze link: Programma en aanmelden 9 november symposium – FM Gezondheidszorg

Deel dit artikel

Ook interessant:

08 mei 2022

Een momentje geluk voor een ziek kind

Maak een selfie met een rode neus, zet deze op LinkedIn met #PolVitasmile en Pollet geeft € 5 per geplaatste foto aan de Belgische Cliniclowns. Doe dit vóór 31...

08 februari 2022

Branchevereniging SieV viert met trots haar 2e lustrum!

TOEN: “Vast staat dat wij in 5 jaar tijd van ‘Sjors van de Rebellenclub’ naar een solide mkb-branchevereniging zijn gegroeid. Toen met meer dan 160 leden en groeiende is...

11 januari 2023

“Iets voor de nabestaanden kunnen betekenen, geeft veel voldoening”

Twintig jaar geleden richtte Maurits Knegt het schoonmaakbedrijf Knegt Dienstverlening op nadat hij bij zijn werkgever was weggegaan. Het mondde uiteindelijk uit in een in sterfgevallen gespecialiseerde onderneming, waarover...

04 januari 2023

Podcast ‘De Werkprofessor’: “AI gaat mensen niet vervangen”

In de podcast van MT/Sprout ‘De Werkprofessor’, van 27 november, sprakt hr-strateeg Wendy van Ierschot met wetenschapper Maarten Steinbuch over AI. Hij ziet dat technologische ontwikkelingen snel gaan, maar...

27 mei 2019

Review (1) VSR Kennisdag ZKH Prins Carlos over Circulariteit: “Van luxe naar noodzaak”

Op 21 mei vond in Circl in Amsterdam het VSR Kennisevent 2019 plaats. Het centrale thema: Circulariteit. Acht sprekers belichtten het thema van diverse kanten: van de bouwstenen van...

14 augustus 2023

Top 10 meest gelezen artikelen januari-juli 2023

Wil je weten welke artikelen van onze community jullie in de eerste helft van 2023 het meest gelezen hebben? Bekijk onze top 10: Forse extra loonsverhoging voor alle schoonmakers...

25 januari 2020

Vandaag 2e PizzaMarketingSessie: thema Customer Journey

Klantbeleving is een interessante dynamiek. Altijd en overal. En steeds meer in opmars. Volgens Frankwatching – platform en community voor marketeers – gaan “de contentstrategietrends in 2020 meer over...

27 juni 2022

Worden jij en jouw collega’s groene kampioenen?

Nieuwe gewoontes zijn leuk om te starten. Zeker als dit om duurzame gewoontes gaat. Maar hoe integreer je deze gewoontes in jouw dagelijks leven? Hoe zorg je ervoor dat...

14 december 2022

Captains of Cleaning Connect

De laatste uitzending van Captains of Cleaning 2022! En wat voor één. Een vol programma met interessante gesprekken en inzichten. Met muzikale omlijsting van Aristakes en Charly Luske. Het...

07 mei 2019

Bunzl Belgium Expo 2019 van start

Van dinsdag 7 tot en met donderdag 9 mei vindt de Bunzl Belgium Expo plaats. Drie dagen lang kunnen bezoekers zich oriënteren op de professionele catering, cleaning, hygiëne, zorg en persoonlijke...