Schoonmaak Vakdagen exposant Werner & Mertz zet volgende stap in verantwoord schoonmaken

Natuurlijk kennen we Werner & Mertz als de pionier in ecologische reinigingsmiddelen in de professionele schoonmaaksector. Het 140 jaar oude familiebedrijf focust zich al sinds de oprichting op de bescherming van natuurlijke bronnen, duurzaamheid en behoud van de biodiversiteit. Deze focus wordt gevoed door een continue update van kennis over klantbehoeften en het streven naar de ultieme klantentevredenheid. “Natuurlijk positioneren we ons op de Schoonmaak Vakdagen als duurzaam bedrijf, onder meer met onze nieuwkomer BioBact, maar we zetten ook in op CLP-vrije producten, de volgende stap in verantwoorde schoonmaak”, blikt Robert de Brauwer vooruit naar de schoonmaakvakbeurs op dinsdag 12 en woensdag 13 november in Expo Houten.

CLP staat voor Classification, Labelling & Packaging. Het is een internationaal, wettelijk instrument dat in 2015 werd ingesteld voor het indelen van alle chemische stoffen en mengsels: de bekende oranje gevarensymbolen zijn vervangen door nieuwe, internationaal geldende ‘rode ruit’ pictogrammen. “Op de Schoonmaak Vakdagen zetten we met onze producten in op CLP-vrij”, blikt Robert de Brauwer, business development manager Nederland, vooruit.

Trend naar CLP-vrije reinigingsmiddelen
“We zijn nu een paar jaar verder na de introductie van CLP en de trend bij Werner & Mertz is dat veel producten geen CLP-aanduiding meer hebben. In het kader van duurzaam denken wij namelijk niet alleen aan het milieu, maar ook de mensen die met reinigingsmiddelen werken. Hoe belangrijk is het niet dat je schoonmakers veilig kunt laten werken. Te vaak horen we van bedrijven dat medewerkers klachten hebben door langdurig en regelmatig contact met volgens de CLP wet- en regelgeving als gevaarlijk ingedeelde producten. Jeuk, huidirritatie, oogletsels, aangetaste huid; ze zijn veelvoorkomende gevolgen. Eerlijk is eerlijk, dit zijn zaken die elke werkgever moet en eenvoudig kan vermijden.”

“Wil je dat jouw schoonmakers morgen op een veilige manier kunnen werken?”

Arno van Montfrans, Coen Borgmeijer en Robert vormen het Werner & Mertz-team, dat je op de Schoonmaak Vakdagen zult ontmoeten en jou uitleg kan geven over de voordelen van CLP-vrije producten, alternatieven voor gevaarlijke producten. En Arno, Coen en Robert dagen je ook uit: wil je dat jouw schoonmakers morgen op een veilige manier kunnen werken? “Het fijne van de Schoonmaak Vakdagen is dat wij direct met onze eindgebruikers in contact kunnen komen. Onze producten worden via het dealerkanaal vermarkt. Dat betekent dat er dus altijd een schakel met mensen tussen zitten. Dat geeft niet, maar op de Schoonmaak Vakdagen kunnen klanten en potentiële klanten hun vragen direct aan ons stellen. Niet alleen over CLP, maar bijvoorbeeld ook over een ecolabel, wanneer is zo’n certificering geloofwaardig? En wat hebben fijnstof met reinigingsmiddelen te maken? Maar bijvoorbeeld ook vragen als: een duurzaam product met ecolabel, hoe doseer je dat? En welke voordelen hebben synthetische parfums ten opzichte van natuurlijke parfums? Wat zijn de kosten van duurzame producten? We zullen uitleggen en laten zien wat de bruto- en kostprijs van onze duurzame producten is. We zijn overigens absoluut niet duurder dan de traditionele reinigingsproducten”, stelt Robert alvast gerust.

Presentatie nieuwkomer BioBact
Op de Schoonmaak Vakdagen presenteert Werner & Mertz toont haar complete duurzame assortiment green care Professional en een nieuwkomer: “Onze BioBact-serie is voor het eerst te zien. BioBact staat voor bio(logie) en bacterie: een serie van drie effectieve reinigingsmiddelen met uitstekende geurbestrijding en veilig voor mens en milieu. We zullen uitleggen wat werkt en wat niet. Ook in die zin dragen we bij aan een van de functies van de Schoonmaak Vakdagen: kennisoverdracht. Dus graag tot ziens op 12 en 13 november in Expo Houten!”

Reserveer hier je gratis ticket voor de Schoonmaak Vakdagen. 

Premium

Facilitair multi-serviceverlener Elis verrassend anders op Vakbeurs Facilitair

“Twee jaar geleden is Berendsen overgenomen door Elis. Deze overname had een naamsverandering en...
×