Innovatieve kennispartner Burgman zet in op kostenbesparing

“We zijn een dynamisch, landelijk opererend en groeiend bedrijf.” Als je dat durft te stellen, ben je ondernemer, ondernemend en heb je wat te vertellen. Dat heeft Burgman en dat doet de importeur en groothandel in professionele hygiëne- en reinigingssystemen op de 22e editie van de Vakbeurs Facilitair. Een mooi ontmoetingstrefpunt van facility Nederland in de Jaarbeurs Utrecht op 29, 30 en 31 januari, waar de 28-jarige hygiënekennispartner Burgman ditmaal haar duurzame stappen en innovaties presenteert. Kostenbesparing blijkt de rode draad.

“Op de Vakbeurs Facilitair tonen we natuurlijk onze vorig jaar geïntroduceerde North Shore-dispenserlijn, maar we lanceren ook een nieuw doseersysteem en dragen onze recent geïnitieerde samenwerking met HygeniQ met hun professionele Cradle to Cradle Gold-reinigingsmiddelen uit”, blikt directeur-eigenaar Mathijs Burgman vooruit.

Steeds meer vraag naar groen en schoon
Burgman streeft naar een gezonde, hygiënische en duurzame leefomgeving voor zo veel mogelijk mensen. De reinigingsmiddelen van HygeniQ bieden dit door 100% veilige, 100% effectieve en 100% ecologisch afbreekbare schoonmaakoplossingen te ontwikkelen. Mathijs: “We merken dat er steeds meer vraag komt naar ‘schone’, groene en gecertificeerde schoonmaakmiddelen. Daarom zijn we deze unieke samenwerking aangegaan, maar staan we ook vierkant achter het Tersano SAO-concept: reinigen met ozonwater en zonder chemicaliën. Daarnaast zetten we ons in voor bijvoorbeeld het hergebruik van flessen. Vragen over groene en schone oplossingen beantwoorden we dan ook graag op de aanstaande Vakbeurs Facilitair.”

Kostenbesparing is een missie van Burgman, een drijfveer

Samenwerkingen van het eerste uur
De samenwerking met HygeniQ is van zeer recente datum (1 januari). Van het eerste uur is de samenwerking met klanten als Nick Vollebregt, familievakantiepark Duinrell en Rederij Doeksen. “Wij zijn een familiebedrijf. Ben je eenmaal onderdeel van onze familie, dan voel en blijf je dat. Nick Vollebregt is onze eerste klant, we werken dus al bijna 30 jaar samen. Ondanks dat het jazz- en eetcafé in Laren in de loop der jaren door diverse nieuwe eigenaars is geleid.”

Focus op morgen
De basis van de Burgman-business vormen sectoren als horeca, sport & recreatie, en onderwijs; de focus voor de toekomst ligt op de kantoren, gezondheidzorg, overheid en schoonmaakbedrijven. Burgman telt een team van 28 mensen. Een groot deel van het team zit dagelijks op de weg en voorziet klanten van goed advies over schoonmaakmaterialen, -middelen en -machines. En kennisoverdracht door middel van trainingen. Daarnaast is er ook een support afdeling die per telefoon, mail en webshop bereikbaar is voor advies. Een compleet team draagt zorg voor snelle leveringen en het ontzorgen van klanten. “We hebben een eigen technische dienst, een montageteam dat dispensers monteert en zorgt dat ze functioneren. Of het nu om 10 of 1000 dispensers gaat, onze technische dienst is uniek en zorgt voor kwaliteit en flexibiliteit.”

Weer een innovatie
Met een nieuw Ecomix doseersysteem lanceert Burgman op Vakbeurs Facilitair weer een innovatie: “Het doseersysteem is een innovatief systeem, dat je aansluit op het waternet en waarmee je 4 reinigingsproducten kunt doseren. Dit doseersysteem zorgt voor nog meer gecontroleerd gebruik van reinigingsmiddelen. Daarmee spaar je kosten uit”, legt Mathijs uit.

Kostenbesparing is een missie van Burgman, een drijfveer. “Als je kosten bespaart, leidt dat tot tijdsbesparing. Neem bijvoorbeeld onze North Shore-dispensers. Sinds eind augustus hebben we al 9000 dispensers uitgeleverd. De kracht van deze toilethygiënelijn is dat de dispensers in drie kleuren verkrijgbaar zijn én de focus op capaciteit ligt. In een toiletroldispenser bijvoorbeeld kunnen maar liefst 5000 velletjes. Dat heeft heel veel positieve gevolgen voor de logistiek. Zo ook dat je een dispenser kunt vullen, voordat deze leeg is. Dat betekent een tijdsbesparing en dus een aanzienlijke kostenreductie. Hoeveel? Met ons calculatiesysteem kunnen we dat onze klanten en relaties tot op de komma nauwkeurig voorrekenen.”

Laat je meenemen in de wereld van schoonmaak en hygiëne! Kom het ervaren op Vakbeurs Facilitair en bezoek Burgman op stand G4. Registreer je gratis via deze link. Vakbeurs Facilitair vindt plaats op woensdag 29, donderdag 30 en vrijdag 31 januari in de Jaarbeurs Utrecht.

 

Premium

Wat brengt de toekomst ons en de schoonmaakbranche?

Volgende week op ontdekkingsreis? Het kan, en gratis, want van dinsdag 3 tot en...