#nieuwsnotendop CNV, ECH Awards, FMGezondheidszorg en verkiezing Superkracht

Uitnodiging FMGezondheidszorg symposium Circulariteit, pak je kansen
Op donderdag 28 november organiseert beroepsvereniging FMGezondheidszorg het symposium Circulariteit: PAK JE KANSEN! Het bestuur van FMGezondheidszorg nodigt je van harte uit om deel te nemen. Dagvoorzitter is Annette Klein Overmeen (CleanLease), gastsprekers en workshopleiders zijn Adriaan van Engelen (Milieu Platform Zorg), Frank Geelen en Richard van Batenburg (beiden van Renewi) en Peter van Schaik (circularity.works). Het symposium vindt plaats bij Forbo Flooring (marktleider in vloerbedekking) in Assendelft, die symposiumdeelnemers ’s ochtends een unieke rondleiding biedt.

Informeer en inspireer je over het programma via deze link naar de website van FMGezondheidszorg.

And the winners are…
Op 17 oktober zijn de jaarlijkse European Cleaning and Hygiene Awards uitgereikt. Tijdens ‘a glittering awards diner’ in The Church House in London zijn de winnaars bekend gemaakt: zij versloegen 130 genomineerden en 23 finalisten in 9 categorieën.

1. Best use of smart solutions by service provider (sponsored by i-team Global): Swiss Post Real Estate Management and Services
2. Investment in training (sponsored by Greenspeed): Derrycourt
3. Excellence in client/contractor partnerships: Principle Cleaning Services, 30 St Mary Axe
4. Sustainability – best practice (sponsored by Werner & Mertz, greencare Professional): Incentive QAS
5. Commitment to diversity (sponsored by Principle Cleaning Services): Facilicom/Buitengewoon
6. Best initiative raising the profile of the cleaning sector (sponsored by Ceris Burns International): Lucart
7. Technological innovation of the year: Adlatus/Killis
8. Leader of the Year: Gerlinde Troestl, Markas
9. Rising star (sponsored by Jangro): Sol Amorim, Principle

Meer informatie: www.echawards.com

8 flexwerkers in de schoonmaakbranche genomineerd voor beste flexkracht
Zij maken kans op de titel Superkracht 2019, die zij kunnen winnen door de komende periode zo veel mogelijk stemmen binnen te halen. De Superkracht verkiezing is een initiatief van uitzendbureau Actief Werkt! en wordt voor het derde jaar op rij georganiseerd om flexkrachten in het zonnetje te zetten en de waardering te geven die ze verdienen. Uit ruim 6000 eigen flexkrachten wordt in iedere regio de beste flexkracht genomineerd. De komende periode worden de genomineerden uit alle regio’s bekend gemaakt, waarna iedereen in Nederland van 28 oktober tot en met 5 november kan stemmen op de Superkracht van zijn of haar keuze. Deze Superkrachten zijn werkzaam in diverse branches, zoals logistiek, schoonmaak en productie. Niet eerder zijn er zo veel flexwerkers in de schoonmaak, een van de sectoren in Nederland die kampt met een personeelstekort, genomineerd voor de titel beste flexkracht. Op donderdag 7 november wordt de winnaar bekend gemaakt.

Waarom een Superkracht verkiezing? Lees het antwoord op de website van Actief Werkt!

Schoonmakers bij Kleentec in actie tegen verlaging reiskostenvergoeding
Schoonmaakbedrijf Kleentec moet de verlaging van de reiskosten voor een groep schoonmakers zo snel mogelijk ongedaan maken. CNV Vakmensen stuurde het schoonmaakbedrijf, onderdeel van Facilicom, een ultimatum, namelijk woensdag 16 oktober om 23.59 uur. “De schoonmakers accepteren de verlaging niet”, zegt CNV-onderhandelaar Jan Kampherbeek. “Als Kleentec dit niet snel in orde maakt, komen er acties. En dat gaan opdrachtgever Vezet en Albert Heijn niet leuk vinden.”

Service Management meldt op 17 oktober: “Schoonmaakbedrijf Kleentec en vakbond CNV zijn eruit voor wat betreft de reiskosten voor een groep schoonmakers werkzaam bij opdrachtgever Vezet.” Lees verder via deze link naar het nieuwsbericht op Service Management.

 

Premium

Anderhalvemeters maken in musea en het nieuwe normaal: wat gewoon was, is niet meer

Bij musea denk je wellicht direct aan het Rijksmuseum in Amsterdam, maar er zijn...