Nieuwe Hygeniq Personal hygiënelijn zet wereld schadelijke schoonmaakmiddelen op z’n kop

Bijna 50% van de Nederlandse bedrijven werkt met schadelijke schoonmaak- en hygiënemiddelen. Sinds het begin van de coronacrisis wordt er meer gebruikgemaakt van schoonmaak- en persoonlijke hygiënemiddelen binnen organisaties. Twee op de vijf werkenden die in hun functie schoonmaakwerkzaamheden uitvoeren, geven aan dat er (deels) gewerkt wordt met schoonmaak- en hygiënemiddelen die negatieve effecten hebben op mens en milieu. Nog eens 25% weet niet of alle middelen wel vriendelijk zijn voor mens en milieu. Terwijl 71% bij voorkeur middelen wil gebruiken zonder negatieve effecten, blijkt uit een peiling van Kien*. HYGENIQ komt daarom met een biologische productlijn, geproduceerd onder Cradle-to-Cradle-richtlijnen, die geen schadelijk effect op mens en milieu heeft en het immuunsysteem versterkt: HYGENIQ Personal.

Veel schoonmaak- en hygiënemiddelen bevatten chemicaliën en alcohol die schadelijk zijn voor mens en milieu. Te veel gebruik van de alcoholhoudende handgels kan er ook voor zorgen, dat ziekteverwekkers op de lange termijn ongevoelig worden**. Doordat de persoonlijke hygiëneproducten van HYGENIQ geen alcohol bevatten, werken ze vochtinbrengend en versterken ze het immuunsysteem bij het gebruik door medewerkers, gasten en klanten. Zo worden alleen de schadelijke en ziekmakende bacteriën bestreden.

Vrij van schadelijke chemicaliën
Producent van schoonmaakoplossingen HYGENIQ introduceert daarom een nieuwe persoonlijke hygiënelijn: een plantaardig assortiment volledig vrij van schadelijke chemicaliën en alcohol. Daardoor zijn de producten veilig voor mens en milieu, zonder aan kracht in te leveren. De lijn bestaat uit verschillende handlotions, een hygiënemist, handzeep en hygiënische doekjes.

“Wij zien sinds het begin van de COVID-19-pandemie een enorme stijging in de frequentie waarmee hygiëne- en schoonmaakmiddelen gebruikt worden. Veel organisaties hebben moeite met het vinden van een oplossing, die snel en effectief is, én veilig gebruikt kan worden door medewerkers zonder negatieve effecten voor de gezondheid of het milieu. Met dat uitgangspunt hebben we onze nieuwe productlijn ontwikkeld. Hiermee zetten we een volgende stap in onze missie om hygiëne- en schoonmaakmiddelen eenvoudiger, veiliger en groener te maken en zo bij te dragen aan een betere wereld, voor de huidige en komende generaties’, vertelt Marcel in het Veld, oprichter en CEO van HYGENIQ.

HYGENIQ CLEAN AIR Fogger
Naast de nieuwe productlijn introduceerdeHYGENIQ recent de HYGENIQ CLEAN AIR Fogger: een handig te gebruiken en draagbare vernevelaar, waarmee snel en grondig grote ruimtes worden ontsmet. De HYGENIQ CLEAN AIR Fogger verspreidt een desinfecterende mist waarmee micro-organismen, zoals bacteriën en virussen, in de lucht worden bestreden. Daarmee is het veilig te gebruiken in het bijzijn van medewerkers of klanten.

* In opdracht van HYGENIQ voerde Kien de peiling uit onder Nederlanders van 18 jaar en ouder, die schoonmaakwerkzaamheden uitvoeren in de sectoren horeca, gezondheid & welzijn, onderwijs, vervoer en cultuur/sport/recreatie.
**Gezondheidsraad 2016

Over HYGENIQ
HYGENIQ is in 2012 opgericht door een voormalig eigenaar van een schoonmaakbedrijf, die besefte dat de gebruikte schoonmaakproducten zelf niet schoon waren. De producten, gemaakt van zware chemicaliën, zijn slecht voor het milieu en bovendien gevaarlijk om mee te werken. Dat wilde HYGENIQ niet. Het bedrijf realiseerde zich dat de manier waarop wordt schoongemaakt anders moet, voor de huidige en de volgende generaties.