Carel Lurvink wint EU aanbesteding sanitair Rijksoverheid: “Opdracht op ons lijf geschreven”

Carel Lurvink heeft de Europese aanbesteding van de Rijksoverheid voor het leveren van sanitaire hardware gewonnen: papieren handdoekdispensers, zeepdispensers, afvalbakken en toiletborstels. Dat betekent een opdracht voor 10 jaar, ruim 600 gebouwen van ministeries, de Tweede Kamer, Belastingdienst en gevangenissen, en een waarde van € 5 miljoen. De aanbesteding werd gegund op basis van de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Belangrijke subgunningscriteria  waren vermindering van de milieu-impact en een optimale combinatie van hardware en supplies. Na een succesvolle Proof of Concept mag de Enschedese hofleverancier de komende tien jaar de dispensers in alle Rijksgebouwen in heel Nederland leveren en monteren.

Sanitaire supplies – hardware
Het Rijk heeft eind vorig jaar drie aanbestedingen gepubliceerd voor sanitaire supplies. Carel Lurvink heeft zich ingeschreven voor de aanbesteding voor de hardware, zoals toiletrolhouders, afvalbakken, papier- en zeepdispensers. De organisatie levert al meer dan 125 jaar producten voor een schone en veilige werkomgeving en kon daardoor voldoen aan de gunningscriteria van de Rijksoverheid. Zo was het van belang dat de aangeboden dispensers werken met alle mogelijke vullingen, aangezien de supplies onafhankelijk van de hardware werden aanbesteed, en moeten de dispensers een bijdrage leveren aan de duurzaamheidsdoelstellingen van het Rijk.

Proof of Concept
Na bekendmaking van het gunningsbesluit werd een Proof of Concept uitgevoerd. Gedurende 15 werkdagen werd het gebruiksgemak van de dispensers door medewerkers van de Rijksoverheid getest en hebben schoonmaakmedewerkers navulhandelingen uitgevoerd. Na het succesvol afronden van deze Proof of Concept is de definitieve gunning verleend aan Carel Lurvink.

Footprint verkleinen
Op 16 juni hebben Martin Meijer, directeur van de Rijksschoonmaakorganisatie, en Julius Lurvink, directeur van Carel Lurvink, de handtekeningen gezet onder het contract. “Een opdracht die ons op het lijf geschreven is en heel mooi laat zien hoe je ook bij het inrichten van sanitaire ruimtes je footprint kunt verkleinen“, reageert Julius. “De CaluClean RVS dispensers zijn van een dusdanige kwaliteit dat deze gegarandeerd tien jaar meegaan en na afloop kunnen de dispensers zelfs geheel worden gerecycled.”

Over Carel Lurvink 
Carel Lurvink is producent, totaalleverancier en kennispartner voor een schone en veilige werkomgeving. De organisatie levert o.a. schoonmaak-, veiligheids- en schildersartikelen en is expert binnen diverse sectoren. De oorsprong van het familiebedrijf ligt in een borstelfabriek in Enschede die in 1893 werd opgericht door de naamgever van de onderneming, Carel Lurvink. Inmiddels wordt de organisatie geleid door de vierde generatie Lurvink. In 1993 werd het bedrijf bekroond met het predicaat “Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier”. Sinds 2000 is Carel Lurvink gevestigd aan de Marssteden in Enschede. Vanuit een ruim 12.500 m2 groot magazijn wordt vrijwel elke bestelling snel uit voorraad geleverd. Naast drie fysieke locaties, Enschede, Hilversum en Winschoten, heeft Carel Lurvink een webshop, die toegankelijk is via www.carellurvink.nl. Bovendien kunnen klanten gebruikmaken van een bestel-app, voor extra bestelgemak.