Kleine video-inspiratiesessies: schoonmaaksector in #anderhalvemetereconomie

“In een tijd waarin gisteren geen leidraad meer is voor morgen, is het leren van succesverhalen en van fouten niet meer genoeg.” Dat schrijft en stelt strategie-adviesbureau Thaesis in haar artikel Van crisis naar continuïteit. Een waarheid als een koe. Vanwege de opdracht vanuit het kabinet om per sector met een protocol voor de #anderhalvemetereconomie te komen, organiseert Schoonmaakjournaal een serie kleine video-inspiratiesessies voor de niches van de schoonmaaksector: in groepjes van maximaal 4 personen nadenken over de schoonmaaksector anno 2020. Een cruciale sector binnen de #anderhalvemetereconomie, want schoonmaakbedrijven worden hygiënespecialisten en managementorganisaties van hygieneprotocollen. En daarvoor is hulp uit alle niches van de markt nodig. De sessies vinden deze en volgende week (voor 1 mei) plaats, duren maximaal 1 uur en hebben een uitgangspunt en uitdaging: leren vanuit de toekomst in plaats vanuit het verleden. Aanmelden? Suggesties delen? Mail: redactie@schoonmaakjournaal.nl.

Of je nu specialist in hotel-, scholen-, kantoren-, foodproductie- of zorgschoonmaak bent en jarenlang, nee decennialang, met vakkennis en vakmensen vol passie aan de weg timmert: de coronacrisis deelt genadeloze klappen uit. Links- of rechtsom. De corona-uitbraak begin maart zette ook de schoonmaaksector ‘on hold’, in de overlevingsstand. Kortom: de pandemie vormt een disruptie voor ons allemaal als sectorgenoten. Dat vraagt om oplossingen. Kijkend naar de wereld om ons heen, levert de coronapandemie veel creativiteit op.

De hamvraag
Wordt creativiteit het resultaat van de Schoonmaakjournaal video-inspiratiesessies? Wellicht. Hopelijk. De hamvraag: hoe kunnen schoonmaakhelden hun werk in de nieuwe #anderhalvemetereconomie uitvoeren? Wat is nodig? Wat is mogelijk? Wat is wenselijk?

Privacy
In het verleden – 2 en 5 maanden geleden klinkt nu opeens heel ver weg – organiseerde Schoonmaakjournaal vaker inspiratie- en innovatietafels, bijvoorbeeld over de toekomst van schoonmaak(bedrijven). Offline, en binnen 1,5 meter. Toen nog wel. Voor de verslagen respecteerden we altijd de vrijheid van meningsuiting. Dus alles kunnen zeggen, meningen filteren maar geen letterlijke citaten publiceren. Kortom, een wrap-up met conclusies. Ook voor deze video-inspiratiesessies geldt dit.

De Schoonmaakjournaal video-inspiratiesessies #anderhalvemetereconomie zijn geen grootse webinars, maar ze vormen wel een inspiratiebron voor de toekomst van ieders gerespecteerde positie en bijdrage aan onze bijzondere sector. Want delen was, is en blijft vermenigvuldigen.

Suggesties? Reageren?
Petra de Bruin | T +31(0)6 51 81 46 76 | redactie@schoonmaakjournaal.nl

Premium

Scholen | schoonmaak | corona

Menig schoonmaakbedrijf begon tussen de schoolbanken en groeide uit tot een allround schoonmaakbedrijf of...