21 februari: Vileda organiseert Hygiëne Symposium over infectiepreventie en zorghygiëne

Onafhankelijke wetenschappers en vakgenoten, vier actuele en interessante onderwerpen: op donderdag 21 februari organiseert Vileda Professional de tweede editie van haar Hygiene Symposium Vlaanderen. “Het is een kleinschalig symposium met diepgang. We faciliteren een platform om kennis en kunde uit te wisselen tussen vakgenoten werkzaam in de infectiepreventie. De reacties op ons initiatief vorig jaar waren zo positief, dat we opnieuw een Hygiëne Symposium voor Vlaanderen organiseren. Met ook ditmaal een prachtig, veel belovend en informatief programma met Charlotte Michels, Frans de Vos, Syndy Vlamings en Clean Hospitals”, blikt Paul Harleman applicatie manager Vileda Professional Benelux, vooruit.

Het 2e Vileda Hygiëne Symposium Vlaanderen, waar kunt u naar uitkijken? Dit is de line-up in het kort. Charlotte Michels, deskundige infectiepreventie en directeur-eigenaar van CareB4 geeft een praktische en positieve inkijk in hoe de diensten schoonmaak en infectiepreventie optimaal kunnen samenwerken. De nieuwe (concept)richtlijn 8 van de VCCN is het onderwerp dat gastspreker Frans de Vos, verbonden aan het Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft, oppakt. Sindy Vlamings, deskundige infectiepreventie van ziekenhuisgroep Elizabeth-TweeSteden verdiepte zich vanuit haar professie in twee voor de hand liggende voorwerpen: de smartphone en tablet: zijn deze in het kader van infectiepreventie veilig en verantwoord? Haar antwoord en advies volgen op 21 februari. Tot slot aandacht voor Clean Hospitals, dat zich richt op een verbetering van de hygiëne in het gehele ziekenhuis en het stimuleren van het ziekenhuismanagement om meer of écht te investeren in schoonmaak en desinfectie.

“Een moedige beslissing om infectiepreventie en de schoonmaakindustrie te koppelen”

Doelgroep
Dagvoorzitter en brein achter dit Vileda-event is Paul Harleman: “Het Hygiëne Symposium Vlaanderen is bedoeld voor deskundigen infectiepreventie en zorghygiëne. Belgische en Nederlandse gasten en deskundigen infectiepreventie zijn van harte welkom. Het symposium vindt plaats in hotel/conferentiecentrum Ter Elst in Edegem. We zijn enthousiast over dit initiatief dat we vorig jaar hebben opgepakt. En de deelnemers ook.”

Reacties deelnemers
Een deelnemer van ons symposium in 2018 verwoorde zijn ervaring als volgt:

“Via deze weg wens ik jullie te feliciteren met het symposium van gisteren. Het was een moedige beslissing om infectiepreventie en schoonmaakindustrie te koppelen. Er waren niet zo veel mensen, maar het begin is alvast gemaakt. De afwezigen hadden ongelijk. Tracht deze traditie voort te zetten en te laten groeien. Het wordt in de toekomst ook belangrijker in het kader van accreditaties van ziekenhuizen dat we meer naar elkaar toegroeien. Kruisbestuiving van ieders deskundigheid kan leiden tot innovatie.”

Zelf deelnemen?
Diegenen die geïnteresseerd zijn in een gratis deelname aan het Vileda Hygiëne Symposium Vlaanderen op donderdagmiddag 21 februari in hotel/conferentiecentrum Ter Elst in Edegem (België), kunnen zich per mail aanmelden bij Naomi De Chateau van Vileda Professional: naomi.dechateau@fhp-ww.com

 

×