Voka Charter Duurzaam Ondernemen voor Greenspeed

Duurzaam ondernemen staat bij Greenspeed al lang op de radar. Om de transitie naar een nog duurzamere bedrijfsvoering kracht bij te zetten, toetst men haar acties aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. Op 16 september kreeg Greenspeed daarom het Voka Charter Duurzaam Ondernemen toegereikt. Voka, als grootste ondernemersnetwerk van Vlaanderen, begeleidt bedrijven om te groeien op een maatschappelijk verantwoorde manier. “Door concrete acties te formuleren die kaderen binnen de universele SDG’s, zijn we bewust bezig met het verbeteren van grote wereldproblemen. Erkenning door Voka is een grote eer want dit bewijst dat we met onze acties doelgericht focussen op een duurzame toekomst”, aldus Lies Marijnissen, Product & Sustainability Manager bij Greenspeed.

Sustainable Development Goals
De SDG’s die Greenspeed behartigt, sluiten naadloos aan bij de missie en visie van het bedrijf:

SDG 3: Goede gezondheid en welzijn
SDG 6: Schoon water en sanitairSDG 8: Waardig werk en economische groei
SDG 12: Verantwoorde consumptie en productie
SDG 13: Klimaatactie
SDG 17: Partnerschap om doelstellingen te bereiken

Daarnaast waren bijvoorbeeld de productie van ecologische producten, die zo goed mogelijk passen bij het circulaire gedachtegoed, en sociale gelijkheid op de werkvloer al elementaire actiepunten voor Greenspeed.

Duurzaamheidsdoelstellingen gericht op een groenkleurige toekomst
Het globale watersysteem en het welzijn van betrokken personen in de sector vormen de hoekstenen van Greenspeeds activiteiten. Als belangrijke toeleverancier in de professionele schoonmaakindustrie zien ze het als hun taak om daar een positief effect op uit te oefenen. Algemene CO2-reductie, een Code of Conduct voor leveranciers, een workshop veerkracht verhogen voor het team en gelijkgezinde goede doelen ondersteunen, zijn agendapunten waar ze actief mee aan de slag gaan. Dit jaar bracht Greenspeed ook Re-belle op de markt. Een 100% circulaire microvezeldoek waarmee de CO2-uitstoot flink gereduceerd wordt. Greenspeed onderscheidt zich via het Charter in de sector en bewijst zwart op wit dat je met enkele kleine maatregelen al een geweldig verschil kan maken.

Lies Marijnissen: “Deze acties zijn nog maar het begin van onze bijdrage aan een duurzame toekomst. We gaan verder met maatschappelijk verantwoord ondernemen, rekening houdend met de SDG’s die we op mondiaal vlak tegen 2030 wensen na te streven.”

Klik hier voor meer informatie over Greenspeed.

Let op: dit bericht kunt u nu volledig lezen. Vanaf 1 januari 2022 zal de tekst alleen toegankelijk zijn voor communityleden. Binnenkort volgt meer informatie over het gratis abonnement op ons community schoonmaakplatform.