9 december 2024

Blog Saskia Stender (Vakblad Voedingsindustrie): “Gezonde werkcul­tuur”

“Hygiëne in de voedingsindustrie laat geen ruimte voor half werk: de kwaliteit van je eindproduct en de gezondheid van de consument staan voorop. Dat is een feit. Nóg een feit: over voedselveiligheid maak je geen compromissen. Maar hoe zit het met de veiligheid van de mensen die daar dag in dag uit voor zorgen?

Het is positief dat steeds meer bedrijven onderkennen dat schoonmaakmedewerkers een cruciale rol spelen in het garanderen van de hygiëne en veiligheid in de voedingsindustrie. Zij vormen de basis voor een schone, veilige productieomgeving.

Automatisering en innovatieve schoonmaaksystemen maken hun werk veiliger en steeds efficiënter; toch blijft expertise op de werkvloer onmisbaar. Steeds meer bedrijven realiseren zich dat, en dat is mooi. Ze investeren in middelen, trainingen en protocollen om de kennis en kunde van schoonmaakmedewerkers up-to-date te houden. Goed opgeleide en betrokken mensen vormen immers de kern van voedselveiligheid.

Waar mensen werken worden echter fouten gemaakt. Ook dat is een feit. Dan is het zaak om uit te zoeken waarom het is gebeurd. En vooral: maatregelen nemen om te voorkomen dat het opnieuw mis gaat.

Een gezonde werkcultuur begint bij bewustwording en respect voor álle mensen achter de processen. Veiligheid is meer dan een optelsom van regels; het is de basis waarop ons vertrouwen in voedselveiligheid rust. Zonder veilige mensen, geen veilige producten.”

Saskia Stender
Vakblad Voedingsindustrie

 

Deel dit artikel

Ook interessant:

29 november 2024

#FOTOFRIDAY Blankers betrekt leerlingen Widdonckschool bij het schoonmaakvak

Op 19 november 2024 ontving Blankers enthousiaste leerlingen van WSO Widdonckschool op hun locatie in Weert. Na een hartelijk welkom van  operationeel directeur Erik Ruijters kregen de leerlingen een...

31 januari 2025

#FOTOFRIDAY Dobber Bedrijfsdiensten reinigt tribune FC Volendam

De tribune in het stadion van FC Volendam is grondig gereinigd. De medewerkers van Dobber Bedrijfsdiensten zorgden ervoor dat deze tribune weer klaar is voor de volgende overwinning. In...

16 april 2025

Tour Facilitair 2025: fiets jij 80 km mee?

Nadat The Food Office, Vepa the furniture factory en HEYDAY Facility Management jarenlang de Tour Facilitair hebben georganiseerd, sluiten nu ook EW Facility Services en MAAS aan. “Samen zijn...

16 oktober 2024

ONE HUNDRED RESTROOMS Markthal officieel geopend

14 oktober 2024 vond de officiële opening plaats van ONE HUNDRED restrooms in de grootste overdekte foodhal van Nederland: Markthal in Rotterdam. Op de vertrouwde plek bij de roltrappen...

30 juli 2024

“Ontmoeten, ontdekken en ontwikkelen maken van Young Vebego dé samenwerkende factor”

Betrokken medewerkers die willen blijven én jongere generaties binnenhalen en behouden zijn veelbesproken uitdagingen op de arbeidsmarkt. Het hebben van een specifieke samenwerking voor jongere medewerkers onderling kan voor...

16 juli 2025

𝗢𝗣𝗥𝗢𝗘𝗣: Vebego 𝘇𝗼𝗲𝗸t 𝘃𝗿𝗶𝗷𝘄𝗶𝗹𝗹𝗶𝗴𝗲𝗿𝘀 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗝𝗲𝘂𝗴𝗱𝘃𝗮𝗸𝗮𝗻𝘁𝗶𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱

Ook dit jaar is Vebego Foundation weer te vinden op Jeugdvakantieland: een groot zomerevenement in Ahoy in Rotterdam voor kinderen die niet op vakantie kunnen. En ze hebben jouw...

22 mei 2025

Gom maakt volledige overstap naar milieuvriendelijke handschoenen

Gom zet een belangrijke stap in haar duurzaamheidsambities: vanaf nu worden binnen de hele organisatie uitsluitend nog milieuvriendelijke handschoenen gebruikt. Deze keuze markeert de afronding van een traject waarin...

07 februari 2025

#FOTOFRIDAY Toine Posthumus 25 jaar bij 1nergiek

Op 1 februari was Toine Posthumus 25 jaar in dienst bij 1nergiek. Dat bijzondere moment werd gevierd met alle collega’s op kantoor. Niet met koffie en taart, maar op...

09 september 2024

EW Facility Services en Diergaarde Blijdorp gaan samenwerken

De Rotterdamse Diergaarde Blijdorp kiest voor EW Facility Services als zijn schoonmaakdienstverlener. Voor EW is dit een ware droomklant waar zij haar visie op hospitality en innovatie in kwijt...

17 april 2023

Veiligheid op de werkvloer is niet alleen belangrijk, maar draagt ook bij aan duurzaam werkgeverschap

Deze week neemt UL-Team de redactie van het Schoonmaakjournaal over. Sinds begin dit jaar heeft het opleid- en trainingsbureau een nieuwe pijler op het gebied van haar opleidingen, namelijk...