Blankers Schoon over samenwerking Piecom: “Een best-buy-situatie”

Een bedrijf van 70 medewerkers en € 2 miljoen laten groeien naar € 6 miljoen met 270 medewerkers, dan weet je je te onderscheiden. “We hebben een professionaliseringsslag gemaakt”, vertelt Ruud Danklof, directeur van Blankers Schoon, met gepaste trots. In deze groeispurt kiest Blankers Schoon – het bedrijf uit Midden-Limburg met een regionaal gezicht maar met landelijke allure – voor een samenwerking met Piecom – Cleaning Solutions & Business Fashion. Bart van Wijhe, support manager: “Met een innovatieve partner als Piecom, die ons alle schoonmaakproducten, middelen en materialen levert, kunnen én gaan we voor de win-winsituatie.”

Blankers Schoon is een relatief jong bedrijf, qua naam dan, maar het fundament wordt gevormd door het 53-jarige schoonmaakbedrijf Blankers, schoonmaakspecialist van Limburg en Oost-Brabant. Zoals zovele schoonmaakbedrijven begon het ooit, in 1966 om precies te zijn, als glazenwassersbedrijf. “We zijn nog altijd een begrip in de regio als het gaat om kwaliteit en het nakomen van afspraken. Met 270 vakmensen leveren we dankbaar werk in en rond kantoorgebouwen, zorginstellingen, scholen, productiebedrijven, woonstichtingen en in de rail en infra”, introduceert Blankers Schoon zichzelf op haar website.

Vindingrijk en innovatief
Het gevoel van een familiebedrijf, kennis en ervaring, grote betrokkenheid en flexibiliteit, geen vraag is te gek, maatwerk, vindingrijk, dankbaar, de nieuwste technieken; ze kenmerken Blankers Schoon. Daarom kiest Blankers Schoon voor Kärcher voor alle reinigingsmachines en voor Piecom, als leverancier van alle schoonmaakproducten, ‑middelen en -materialen. “Piecom levert ons van A tot Z. Het is een allround supplier, waarbij de prijs en kwaliteit er bovenuit steekt. Daardoor kunnen we samen voor een win-winsituatie gaan”, legt Bart uit.

Aantrekkelijk en onderscheidend
Natuurlijk draait het in de schoonmaak en bij inkoop om de prijs-kwaliteit. “Piecom biedt haar producten aan tegen een aantrekkelijk tarief. Onze contacten met het Piecom-team verlopen perfect. Piecom doet daarnaast heel veel aan innovatie en onderscheidt zich daar echt in. Een voorbeeld is de Hygeia SB100, oftewel The New Wave in Cleaning. De sprayflacon biedt een op water gebaseerd alternatief voor alle dagelijkse reinigers en maakt methodefouten geschiedenis.”

De Blankers Schoon-klanten
Scherp en innovatief inkopen, wat betekent deze samenwerking voor de klanten van Blankers Schoon? “Dat je zaken doet met een MVO-bedrijf, dat we schoonmaken zonder middelen indien mogelijk, dat dat de schoonmaak versnelt en dat de schoonmaker zich daardoor breder in kan zetten. Voor de zorg bijvoorbeeld is dat heel interessant”, legt Bart uit. Sinds 2 jaar werkt Bart bij Blankers Schoon. De FM’er begon zijn facilitaire carrière bij Asito en liep stage bij CSU. Na zijn studie pakte hij een baan als facilitair coördinator aan en begon Bart vervolgens bij Blankers Schoon, eerst als objectleider en nu als support manager met inkoop, commercie en accountmanagement in zijn portefeuille. “Het is geweldig om met Blankers naar buiten te mogen treden. Laten zien wie we zijn: een maatschappelijk bedrijf, met een regionaal gezicht maar met de kennis van een landelijke partij.”

“Een regionaal gezicht met de kennis van een landelijke partij.”

De groei van € 2 naar € 6 miljoen in 4 jaar tijd is volgens Bart het gevolg van mond-tot-mondreclame. “Natuurlijk is dat te danken aan een goed team. We leveren kwaliteit, we maken verbinding met de klant en we onderscheiden ons met onze services. Over de samenwerking met Glenn Laurentius is Bart lovend: “De manier waarop het Piecom-team handelt. Geweldig. Het betreft hier een best-buy situatie, je koopt op budget in, je verwacht geen 10 maar je krijgt ‘m wel.”

Dankbaar werk
Een schone omgeving zorgt voor dankbare opdrachtgevers en dankbare medewerkers. Blankers Schoon maakt het waar. Met een mensgerichte aanpak, korte lijnen, ondernemerschap en daadkracht leveren we echt Dankbaar Werk! Dankbaar werk voor onze mensen | Dankbaar werk voor u! | Dankbaar werk voor Blankers Schoon.
Laat u inspireren en klik op deze link naar de website van Blankers Schoon

 

 

Premium

Facilitair multi-serviceverlener Elis verrassend anders op Vakbeurs Facilitair

“Twee jaar geleden is Berendsen overgenomen door Elis. Deze overname had een naamsverandering en...
×