Tork introduceert nieuw antimicrobieel schuim en handzeep

Zacht voor de handen, effectief tegen virussen en bacteriën

Antimicrobiële zeep en handdesinfectiemiddelen zijn een belangrijk onderdeel van preventieve maatregelen tegen infecties op de werkvloer en in publieke ruimtes. Om facilitair managers hierbij te ondersteunen introduceert Tork twee nieuwe producten: Tork Antimicrobiële Vloeibare Handzeep en Tork Alcoholvrij Handschuim voor handdesinfectie. Beide producten zijn effectief tegen bacteriën en virussen, bieden verzorging voor de huid en zijn 100% biologisch afbreekbaar.

Een effectieve handhygiënestrategie is van belang om welzijn te bevorderen en ziekten te voorkomen. Sinds de pandemie is het belang van hygiëne dan ook fors toegenomen en werknemers hebben hogere verwachtingen van werkgevers als het gaat om veiligheid op de werkvloer. * Regelmatig handen desinfecteren en wassen leidt echter tot pijnlijke handen en huid- gezondheidsproblemen zoals dermatitis. Vooral op werkplekken die intensieve handhygiëne vereisen, is er een hoge vraag naar huidvriendelijke producten.

Nieuwe antimicrobiële producten
Om facilitair managers te ondersteunen bij het waarborgen van de nieuwe hygiënenorm breidt Tork haar assortiment uit met twee nieuwe antimicrobiële producten. Met de producten ondersteunt Tork bedrijven en openbare instellingen in het verbeteren van het welzijn van hun werknemers.

Tork Antimicrobiële Vloeibare Handzeep: ontwikkeld voor gebruik in professionele keukens of voedselverwerking, voldoet Tork Antimicrobiële Vloeibare Handzeep aan de wensen van professionele koks. De handzeep verwijdert gemakkelijk vetresten en is geschikt voor veelvuldig wassen van de handen zonder huidbeschadigingen of irritaties te veroorzaken. Het product is ook geschikt voor andere werkomgevingen waar een antimicrobiële zeep gewenst is en is te gebruiken met alle Tork dispensers.

Tork Alcoholvrij Schuim voor Handdesinfectie: werkt tegen bacteriën en omhulde virussen en is hiermee bijzonder geschikt voor sociale en educatieve instellingen. De hydraterende formule is bijzonder zacht voor de huid. Ook dit product is te gebruiken met alle Tork dispensers.

Duurzaam en veilig
In beide producten is 100% plantaardig melkzuur het actieve ingrediënt. Aan de hand van EN-normen is bewezen dat de producten effectief zijn tegen bacteriën en omhulde virussen (EN1499, EN1500 en EN1447622). Bovendien blijkt uit dermatologische tests dat de handzeep geschikt is voor frequent gebruik en het alcoholvrij schuim hydraterend en zacht is voor de huid.
Met een 100% plantaardig actief ingrediënt en formules die 100% biologisch afbreekbaar zijn, biedt Tork met deze nieuwe producten een duurzame keuze. Dankzij hun veiligheidsprofiel dragen de producten geen waarschuwingssymbolen en vereisen ze daarom geen speciale behandeling, waardoor ze gemakkelijk te hanteren zijn bij opslag en transport.

Vind hier meer informatie over de nieuwe huidverzorgingsproducten van Tork.

*2020 Essity Essentials Initiative Enquête met meer dan 15.000 respondenten tussen
18-65 jaar oud in 15 landen