Leobot overall winnaar Interclean Innovation Award en Tork VR Clean Hands Training wint Visitor’s Choice Award

De derde dag van Interclean Amsterdam Online, voor het eerst in haar geschiedenis een volledig virtueel evenement, begon met de bekendmaking van de winnaar van de Amsterdam Innovation Award. De overall winnaar – uit in totaal 86 inzendingen – van de Amsterdam Innovation Award 2020 is: Leobot van Lionsbot. Tork Virtual Reality Clean Hands Training by Essity wont de Visitor’s Choice Award.

Interclean Amsterdam Online – van 3 tot en met 6 november 2020 – was succesvol: op de eerste dag van de vakbeurs waren er meer dan 20 sessies, verwelkomde het platform meer dan 2500 deelnemers uit 84 landen, die gemiddeld elk 3 sessies volgde. “It shows our industry is ready to adapt to the new reality, and is looking for ways to share knowledge, gather, and connect with eachother”, vat de beursorganisatie samen.

Overall winnaar
Leobot werd gekozen uit deze vier categoriewinnaars van de Amsterdam Innovation Award 2020:
Categorie Machines: LeoBot van LionsBot
Categorie Equipment, Detergents & Washroom: VacuTronic van Hermes
Categorie E-cleaning: ToolSense IOT & ToolSense NOW van ToolSense
Categorie Related Products/ Services: TORK Virtual Reality Clean Hands Training van Essity

LeoBot van LionsBot is onderdeel van een familie van vloerschoonmaakrobots, die een hele reeks schoonmaaktaken kan uitvoeren. Deze sociale robot is in staat een band op te bouwen met de schoonmaker door een constante interactie met haar omgeving. Hierdoor kan de Leobot de taken van de schoonmaker uitvoeren en de schoonmaker het gevoel geven dat zijn werk ertoe doet. De robot geeft schoonmaak een gezicht en maakt de schoonmaaktaak zichtbaar op een leuke en positieve manier.

Visitor’s Choice Award
De Visitor’s Choice Award wordt toegekend aan de inzending die Interclean-bezoekers als meest innovatief kiezen. Met 55% van de stemmen is de Tork Virtual Reality Clean Hands Training van Essity Winnaar van de Visitor’s Choice Award 2020.

Tork VR Clean Hands Training and Education is een interactief spel, specifiek ontworpen om in de rol van verpleegster of arts, elk van de 5 momenten van handhygiëne van de WHO te oefenen, met je eigen handen, om uiteindelijk de perfecte handhygiëne-normen te handhaven.

De jury was zeer onder de indruk van deze gebruikersvriendelijke methode om de handhygiëne normen in zorg- en ziekhuizen te oefenen. De laagdrempelige manier van de training om de handhygiëne normen te waarborgen, kan met recht een innovatie genoemd worden. De VR-aanpak is essentieel om gedragsverandering te stimuleren op een leuke en boeiende manier. Het is de perfecte oplossing voor de wereldwijde uitdaging om mensen te informeren over het belang van handhygiëne.

Amsterdam Innovation Award 2020 jurering
Duurzaamheid was een belangrijk onderdeel voor de jury dit jaar, alle geselecteerde producten en oplossingen hebben een aspect die bijdraagt aan een circulair proces of een vermindering van verspilling. Ook is er extra gelet op efficiëntie en productiviteit, de winnende producten en oplossingen zijn gemaakt om de schoonmaakkwaliteit te verbeteren of het schoonmaakproces te versnellen.

De Amsterdam Innovation Award jury telt 9 internationale leden:
Antonio Borreda, directeur Limpiezas Magazine (Spanje)
Chiara Merlini, hoofdredacteur Cleaning Community (Italië)
Cor van der Velden, Chief Expert Worldskills (the Netherlands)
Michelle Marshall (voorzitter), hoofdredacteur European Cleaning Journal (VK)
Pierre Deschamps, hoofdredacteur Batiment Entretien (Frankrijk)
Reinhard Knittler, uitgever ReinigungsMarkt (Duitsland)
Rob Geissler, uitgever Trade Press Media Group (Verenigde Staten)
Ronald Bruins, hoofdredacteur Service Management (Nederland)
Ton van der Riet, managing director Senzora (Nederland)

Bekendmaking van de awardwinnaars gemist? Kijk hét moment op YouTube:

 

Premium

Schoonmaakjournaal pauzeert: be right back

Zwaai zwaai, doei doei? Nou nee! Net als u begrijpen wij dat de pandemie...