Jaap Niezen start Zorg Voor Hygiëne Nederland met een missie

Onder veel mensen heerst er angst voor besmetting. Wanneer ze een supermarkt binnengaan, met collega’s in één ruimte samenwerken of met een vriend of kennis op de tennisbaan een balletje slaan. Die angst is nergens voor nodig; je handen goed en op het juiste moment wassen is belangrijk, bijvoorbeeld voordat je naar het toilet gaat. Het fundament voor die angst ligt bij de desinfectie-cowboys. Om die angst weg te nemen, start Jaap Niezen vandaag – op de Internationale Dag van de Handhygiëne – een consortium met zeven professionals: Zorg voor Hygiëne Nederland, kortweg ZVHN. Een verzamelpunt, een adviesloket, een helpende hand: “Samen met u regelen we alle aspecten op het gebied van hygiëne. Door onze expertise zijn we in staat u te helpen om een veilige werk-/verblijfsomgeving te creëren voor uw medewerkers, bezoekers en gasten.”

Hoe moet ik mijn werkplek schoonhouden? Wanneer moet ik desinfecteren? Kun je leerlingen leren handen wassen? Hoe gebruikt een cliënt die voor een oogcontrole dichtbij een behandelaar of arts komt, zijn mondmasker functioneel? Deze en heel veel andere praktische vragen kreeg Jaap Niezen de afgelopen weken gesteld. Vanuit zijn bijna 30 jaar ervaring als vakdocent en als ondernemer, de Schoonmaakgoeroe, start hij op 5 mei 2020 Zorg voor Hygiëne Nederland.

“U heeft het missende puzzelstukje gevonden”, is de slogan én missie van de ZVHN website. Jaap Niezen legt uit: “De informatie over hygiëne-adviezen en wetenswaardigheden ligt overal en nergens. Ik wil voorkomen dat cowboy-praktijken met mensen in een maanpak, die vooral praten over de gevaren van het virus, mensen onnodig laten handelen en inkopen, zoals desinfectiezuilen. Wie van de verkopers realiseert zich dat je door bovenmatig desinfecteren bouwt aan een resistentie van bacteriën voor desinfectieproducten en antibiotica? Het is belangrijk dat we een reële kijk creëren op dat wat nu en straks echt nodig is. Daarom ben ik met zeven professionals het consortium Zorg voor Hygiëne Nederland begonnen. Zij zijn allen specialist, de een in food, de ander in gezondheidszorg, openbaar vervoer of onderwijs. We werken aan een ‘back to basic’ en geven altijd een met ‘onze voeten in de klei’ advies.”

Nieuwsgierig? Interesse? Bezoek de website https://www.zvhn.nl/ of bel Jaap Niezen voor een vrijblijvend gesprek: 0318 82 77 35

Premium

De kracht van klein: Total Cleaning Products en ABC Products ontwikkelen unieke all-in-one hygiënezuil

“De mondiale vraag naar desinfectiezuilen explodeerde door het coronavirus, maar de uitdaging ook: veel...