14 juni 2022

Schoonmakers geportretteerd

Nog één dag en dan is het 15 juni, ‘De dag van de schoonmaker’. Een dag waarop we duizenden schoonmakers eren en we hopen dat zij veel complimenten gaan krijgen. Wij eren hen deze week met een aantal schoonmakers ‘in the picture’, met foto’s van fotografe Ann-Sophie Falter en interviews van Schoonmakend Nederland.

Maandag 13 juni deelden we de portretten van Fred en Annie, Manfred en Marion. Vandaag komen Anneta, Bilal en Biba aan bod. Mooi op de foto gezet door fotografe Ann-Sophie Falter, die al eerder een serie foto’s van schoonmakers maakte. Ondersteund door hun eigen verhaal dat Schoonmakend Nederland optekende.

Anneta: ‘Even geen zorgen terwijl ik schoonmaak’
Een krachtige vrouw. Beter is Anneta, schoonmaakster bij Hectas, niet te karakteriseren. Als kostwinner van het gezin werkt ze fulltime in de schoonmaak. Voor haar werk reist ze de politiebureaus van Maarheeze, Boxtel, Vught en Cuijk af om de cellencomplexen schoon te maken. Anneta, met Pools accent: ‘Mijn man is hartpatiënt en kan niet meer werken als stukadoor. Ik ben dankbaar dat ik in de schoonmaak even mijn zorgen kan vergeten.’
Klik hier voor het volledige interview met Anneta.


‘Harde werker Bilal zet altijd stapje extra.’

Voor Bilal (27) is niets teveel. Tijdens zijn zevenjarig dienstverband bij Succlean BV heeft hij bewezen een harde werker te zijn. Zijn leidinggevende David moet hem soms zelfs afremmen.
Benieuwd naar het verhaal van Bilal? Klik hier.

 

 

‘Laten we dankbaar zijn voor wat we hebben’
Als iemand de verpersoonlijking van positiviteit is, is het Biba. Deze Senegalese vrouw en moeder van drie kinderen van 14, 9 en 5 jaar, woont sinds vier jaar in Nederland. Drie jaar geleden ging ze aan de slag als schoonmaakster bij ISS. Ze maakt nu schoon bij Friesland Campina. ‘Dankzij mijn werk in de schoonmaak, kan ik deze zomer mijn familie in Senegal bezoeken.’
Laat je inspireren door het verhaal van Biba.

 

 

Meer schoonmaakverhalen
Houd ons community-platform deze week in de gaten voor nog meer verhalen. We vieren ‘De dag van de schoonmaker’ op woensdag 15 juni 2022. Een bijzondere dag waaraan veel partijen in de branche aan meewerken en meedenken. Lees ook deze publicaties:
Oprechtheid door complimenten
– Blog Petra de Bruin: Blog: Schoonmakers, we kunnen niet zonder jullie
– Blog
Belinda Dekkers: Blog: Het is niet één dag, maar elke dag ‘De dag van de Schoonmaker’
Schoonmakers ‘in the picture’

Deel dit artikel

Ook interessant: