Sfeerimpressie Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer: verandering van spijs doet eten

Nee, de beurs is niet omgetoverd tot een horeca-event. Wel is de 21e editie van Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer anders. De beurs wordt wederom in Jaarbeurs Utrecht georganiseerd, maar in drie andere hallen (10-11-12). Een ruime opzet, waarbij iedere exposant een nieuwe plek heeft gekregen in het nog bredere facilitaire aanbod. Wederom is veel aandacht besteed aan de eigen uitstraling van stands en de presentatie van noviteiten. Circulair ondernemen, robotisering en aandacht voor happy werken zijn key. Bovendien worden de bezoekers getrakteerd op gerichte informatie, koffie, thee, Limburgse vlaai en andere lekkere hapjes.

Bij binnenkomst zie je de bezoekers even om zich heen kijken. Drie nieuwe hallen met een andere opzet van stands dan in de afgelopen jaren. Ook de vaste zetting van exposanten is gewijzigd. Niet alle schoonmaakgerelateerde exposanten bij elkaar, maar verspreid tussen de andere facilitaire aanbieders. Van autonome veegmachine tot herbruikbare papieren handdoekjes tot groene en originele wandbekleding, als bezoeker kun je je facilitaire hart ophalen.

 

Gevarieerd schoonmaakaanbod
De eerste dag bracht al meteen gezellige drukte. De beurs werd geopend door organisator Peter Latjes, terwijl medeorganisator Ton Rooijakkers bij het innovatieplein nog even de finesses doorsprak met de tourguides voor de innovatie-spotter-tours. Bij de ingang ontstaat direct een file aan bezoekers, die zich om 10.00 uur al snel door de hallen verspreidden. De standteams staan paraat met smile, koffie en hun aanbod.

 

Demo’s van reinigingsmachines als de Fybots (Consensus Services/Piecom Cleaning Products), i-mop (i-team Global), batterij-stofzuigers (Nilfisk), afvalzuiger (BOMA), schrobzuigmachines (Hako/Exclusiva) en Airblade wash & dry (Dyson) krijgen veel aandacht. Het Future Lab van Satino Black en de warme houten stand van Tork Essity met daarin recyclebare papieren handdoekjes verwerkt, springen er qua uitstraling direct uit. Zo ook de uitnodigende stand van schoonmaakbedrijf CSU en cateraar Vermaat met groen en fijne zitjes voor goede gesprekken. Vebego (Alpheios, Fortron, Hago) organiseert op haar stand eigen kennissessies over hun inzet (circulair werken) op de schoonmaakmarkt. Exposanten als Burgman, CWS, King, Lyreco en Toletto tonen hun producten op het gebied van sanitaire hygiëne en inrichting, maar waren vooral in voor een gesprek met de bezoekers over hun wensen en verwachtingen. TH&P trakteerde iedere bezoeker op een happy smile en vlogs over hoe een toetsenbord goed schoon te maken.

 

In totaal een mooi, gevarieerd schoonmaakaanbod voor de bezoekers tussen het nog bredere facilitaire aanbod voor de inrichting en aankleding van de complete werkplek. Bekijk de foto’s voor een sfeerimpressie van de vakbeurs.

 

Henk Snaterse struinde de beursvloer af om momenten en mensen te pakken. Dit is zijn filmimpressie:

×