Diversey Carefree verbluft: vloerbeschadingen weg moppen

“Een verbluffend resultaat, de vloeren weer gevoed en de beschadigingen verdwenen enkel met moppen”

Een bekend probleem: krassen van stoelpoten op de linoleumvloer in klaslokalen. Soms kan vilt onder de stoelpoten beschermend werken, maar is vilt niet toegestaan of mogelijk uit oogpunt van veiligheidseisen en -garantie. Geen enkele harde waslaag is bestand tegen de combinatie van zand en stoelpoten, zodat na een paar dagen krassen (weer) ontstaan. In dat geval is wekelijks poetsen/sprayen en opwrijven van lokalen een oplossing om te voorkomen dat de gehele was/polymeer beschermlaag verdwijnt op deze plaatsen. Maar dit is een kostbare oplossing.

Met deze uitdaging werd een openbare basisschool en kinderopvang in Tilburg geconfronteerd. Samen met Kobus van Dooren van totaalleverancier van schoonmaakmiddelen- en materialen Schwartzmans – en leverancier van Diversey – besloot men om het nieuwe vloeronderhoudssysteem Carefree in te zetten. Bij dit systeem voor linoleum (en alle andere gesloten vloeren,  zoals PVC en rubber) wordt na een basisbewerking het onderhoud geïntegreerd in de dagelijkse schoonmaak: reinigen en voeden/beschermen van de vloer met één product!

Snel en eenvoudig in twee stappen
De eenmalige basisbehandeling betreft het strippen van de vloer TASKI Jontec Deepstrip en het verzegelen met Carefree Undercoat – is een op watergebaseerde semi-permanente vloerverzegelaar voor betere duurzaamheid en hechting. Daarna zorgt klamvochtig moppen met Carefree Mop & Shine voor het reinigen en voeden van de vloer en het behouden van het gewenste glansniveau. Een snel en eenvoudig systeem dat iedereen kan toepassen.

Bij de kinderopvang kwamen voorheen na ongeveer een week reeds klachten over krasvorming weer terug. Met Carefree is dit nu verleden tijd, omdat men continu de vloer reinigt en voedt. Kobus van Dooren zegt hierover: “Een verbluffend resultaat, de vloeren weer gevoed en de beschadigingen verdwenen enkel met moppen.”

Leestip:

Vloeronderhoud zonder zorgen: met Diversey Carefree ‘gewassen neus’

Premium

De kracht van klein: Total Cleaning Products en ABC Products ontwikkelen unieke all-in-one hygiënezuil

“De mondiale vraag naar desinfectiezuilen explodeerde door het coronavirus, maar de uitdaging ook: veel...