Specialist werkplekreiniging THP: 95% vieze thuiswerkplekken door koffie, huid en eten

De thuiswerkplek is een bron van bacteriën. Dit constateerde het Arnhemse bedrijf THP Clean Professionals uit recent onderzoek van 2000 thuiswerkplekken. Het gaat meestal om een ophoping van koffievlekken, huidvetten en etensresten; een voedingsbodem voor bacteriën. De vervuiling van de thuiswerkplek zorgt voor een grotere kans op verspreiding van bacteriën en virussen. Waarom wordt er dan juist in de coronacrisis niet meer aandacht besteed aan het schoonmaken van de thuiswerkplek?

Wat is het gevaar van een vieze thuiswerkplek?
Dagelijks vermenigvuldigt 19 tot 31% van de bacteriën, virussen en schimmels op een laptop en/of telefoon. Thuiswerkers raken gemiddeld 669 keer per dag de spatiebalktoets aan en telefoons worden gemiddeld meer dan 2 uur per dag intensief gebruikt.

“Het uitkloppen van de laptop, het meenemen van een telefoon naar een openbaar toilet of een dagje werken op kantoor zorgt voor verspreiding van deze bacteriën en virussen binnen organisaties”, aldus Gerke de Vries, expert specialistische kantoorreiniging. “Het regelmatig schoonmaken van de thuiswerkplek voorkomt deze snelle vermenigvuldiging.”

Thuiswerken in tijden van corona
In deze coronacrisis is een vieze thuiswerkplek gevaarlijk. Uit eerder onderzoek blijkt dat het coronavirus wel 28 dagen besmettelijk kan blijven op een beeldscherm. Handen wassen na het aanraken van werkplekapparatuur is dus belangrijk, maar ook het schoonmaken ervan. Organisaties moeten daarom faciliteren in een schone thuiswerkplek.

Hoe kan de thuiswerkplek schoongemaakt worden?
Het Arnhemse bedrijf THP heeft een oplossing voor de thuiswerker en de werkgever bedacht, legt Nathan Talahatu marketingmanager bij THP uit: “Wij zagen dat er weinig aandacht was voor een schone thuiswerkplek. Onze Thuiswerk-kit staat daarom in het teken van veilig en hygiënisch thuiswerken. Deze kit bevat reinigingsmiddelen voor het schoonmaken van het bureau, laptop en telefoon en tips om arbo-verantwoord te werken. Een groot voordeel van de kit is dat organisaties op een leuke manier weer in contact komen met hun medewerkers. Daarnaast past de kit gewoon door de brievenbus.’ De Thuiswerk-kit is verkrijgbaar op www.happyclean.nl.

Leestip:

Nieuw THP hygiënebar: hoe kun je veilig en hygiënisch werken in coronatijd?