#nieuwsnotendop NOOF wint aanbesteding Politie, nieuwe Gradez meetmethode, samenwerking Burgman en Onderwijs Inkoop Groep

NOOF wint aanbesteding reiniging 46.000 werkplekken Politie Nederland
NOOF Office Health heeft de Europese aanbesteding van de grootste werkgever van Nederland, Politie Nederland, gewonnen. Het gaat om het reinigen van de reguliere werkplekken en die in de meldkamers: 46.000 stuks. Een opdracht waar de handen voor uit de mouwen kunnen.

Kim Siebrecht richtte NOOF in 2008 op. Haar ervaring in de schoonmaakbranche en haar visie op de niche werkplekreiniging ter voorkoming van het sick building syndrome brachten Kim op het idee om een eigen bedrijf te starten. Kim ziet werkplekreiniging als een verlengstuk van de HR-afdeling door het positieve effect op het dalende ziekteverzuim. Bovendien verlengt werkplekreiniging de levensduur van apparatuur en zorgt het voor hygiëne en beleving. Voor Kim en het team van 20 specialisten zetten mensen en kosten voorop. Rabobank, Beercoo Schoonmaakgroep en Gemeente Oldenzaal zijn enkele opdrachtgevers van NOOF.

Schoonmaak Nederland introduceert Gradez meetmethode
“Opdrachtgevers vragen steeds vaker om breder inzicht. Daarom omarmen wij een meetmethode, waarbij de technische kwaliteit van de schoonmaak én de beleving worden gemeten. Het gaat dan dus niet alleen over ‘vervuiling of fouten’. We nemen geur, de technische staat van het gebouw en veiligheid ook mee. In de meting kunnen we zelfs extra maatwerk-aandachtspunten toevoegen. Je kunt vragen hoe men de uitvoering van de glasbewassing ervaart en of een medewerker bijvoorbeeld extra uitdaging krijgt door een opleiding te mogen volgen”, kondigt Schoonmaak Nederland in haar e-mailing ‘Kwaliteit meten gaat niet om fouten tellen’ aan.

Leon Habraken over de Gradez-meetmethode: “Alle informatie wordt uitgedrukt in een soort rapportcijfer. En dan begint het leuke werk: samen kijken hoe we de cijfers voor kwaliteit en beleving zich tot elkaar verhouden. Waar we kunnen verbeteren. En hoe. Zo gaan we vanuit een hele andere mindset aan de slag met kwaliteit en dat maakt samenwerken in de schoonmaak nog veel leuker en effectiever.”

Burgman en Onderwijs Inkoop Groep starten hygiënische samenwerking
Burgman en de Onderwijs Inkoop Groep starten deze maand een hygiënische samenwerking, gericht op kostenbesparing en duurzaamheid, waarbij de beleving van de bezoeker centraal staat. Inzet is de North Shore dispenserlijn: grote capaciteit met gecontroleerd verbruik.

Familiebedrijf Burgman is een groothandel in professionele hygiëne- en reinigingsproducten en in diverse branches actief, waaronder onderwijs. Volgens de Onderwijs Inkoop Groep hebben veel onderwijsinstellingen moeite met het rond krijgen van de begroting. Vaak kan er op een eenvoudige en doeltreffende manier professioneler en beter ingekocht worden. De Onderwijs Inkoop Groep helpt hierbij met bijvoorbeeld mantelcontracten en aanbestedingen.

Premium

Zomergast Feike Cats: “Klantenthousiasme heeft direct invloed op bedrijfsresultaat”

“Als je tevreden bent, is dat goed maar heb je bijna nooit een verhaal....