28 augustus kick-off platform FM Next Generation

Op dinsdag 28 augustus vindt de kick-off van het nieuwe platform FM Next Generation plaats. Ambitieuze en leidinggevende young professionals in de schoonmaakbranche zijn van harte welkom om mee te denken en vooral mee te doen. De kick-off meeting vindt plaats bij Excentr in Oirschot van 13.30 tot 15.30 uur.

Het idee voor een platform FM Next Generation ontstond na de enthousiaste respons op de oproep van Schoonmaakjournaal aan young professionals om mee te werken aan onze rubriek Zomergasten. Uit de vele reacties en vervolgens tien interviews blijkt, dat er onder de jongere generatie behoefte bestaat naar het onderling delen van hun kijk op en passie voor de schoonmaak. Een kijk die op punten (vaak) anders is dan die van een oudere generatie. Een blik op de toekomst naar wat in de schoonmaakbranche komen gaat. Ontwikkelingen in de tijd vragen ook om een andere zienswijze. Lees ter inspiratie deze twee interviews met Martijn Veurtjes van Novon en Kimberley Roersma van Mother Nature Cleans.

Thema FM Next Generation
Het thema FM Next Generation is overigens niet nieuw voor Schoonmaakjournaal. Petra de Bruin vertelt: “Het thema voeren we al en levert ook resultaat op. Zo organiseerden we in april op vakbeurs POF, in samenwerking met Hago, een bijeenkomst voor de volgende generatie in facility management, diegenen die nu in de studiebanken zitten. Inmiddels hebben we FM Next Generation als studie- en lespakket uitgerold op diverse mbo- en hbo-scholen. Ook het organiseren van enkele innovatietafels, zoals Innovatie Toilet 2.0 met Katrin en de Innnovatietafel Schoonmaakcontract van de toekomst met Gom,waarvoor veel animo is.”

We zijn toch allemaal nieuwsgierig naar wat de toekomst ons gaat brengen en hoe we goed met de ontwikkelingen kunnen omgaan. Tijdens de interviews voor de serie Zomergasten kwamen toekomstvisies, nieuwe businessmodellen, veranderende rol van de schoonmaker en andere mindset uitgebreid aan de orde. Als ook de behoefte om dit met gelijkgestemden te delen. Het initiëren van een jongerenplatform voelt voor ons nu als een logisch vervolg”, vult Esther van der Lelie aan. “Schoonmaakjournaal initieert, organiseert en faciliteert, de young professionals hebben stem in de invulling van het platform.”

Kick-off
Op dinsdagmiddag 28 augustus is het zover, dan organiseert Schoonmaakjournaal de kick-off bijeenkomst FM Next Generation en is Niek Besuijen van Excentr gastheer. Hoe kunnen samen dit platform verder vormgeven? Waar liggen de kansen voor de branche? Hoe zou jij de komende twee jaar de invulling en exposure van FM Next Generation willen zien? “We nodigen alle aanmelders en geïnteresseerden tot 35 jaar van harte uit voor deze middag van 13.30-15.30 uur bij Excentr in Oirschot, De Scheper 265.”

Denk jij en doe jij mee? Meld je dan aan via redactie@schoonmaakjournaal.nl.