Zomergasten krijgt vervolg in platform FM Next Generation

juni 5, 2018 in FM Next Generation

“Met onze oproep voor de jonge generatie Schoonmaakjournaal Zomergasten bereikten we in 5 dagen meer dan 10.000 mensen en kregen we 35 aanmeldingen”, blikt Petra de Bruin terug op de post van 30 mei. Esther van der Lelie vult aan: “Binnen enkele dagen hadden we een concept bedacht: we geven onze Zomergasten ons platform FM Next Generation. Om trots, toekomst, kennis en kennissen te delen. Een platform met passie.”

Wie Schoonmaakjournaal volgt, kent FM Next Generation. “Op de vakbeurs POF afgelopen april organiseerden we in samenwerking met Hago een bijeenkomst voor de volgende generatie in facility management, diegenen die nu in de studiebanken zitten. Inmiddels hebben we FM Next Generation als studie- en lespakket uitgerold op diverse mbo- en hbo-scholen. Hoe fantastisch is dat!”, aldus Petra.

Nieuwe generatie, nieuwe ideeën
Anderzijds startte Schoonmaakjournaal dit jaar ook met enkele innovatietafels, zoals Innovatie Toilet 2.0 met Katrin en Innnovatie Schoonmaakcontract van de toekomst met Gom. “We merken dat hiervoor veel animo is, dus is het een logische stap om de populariteit en nieuwsgierigheid naar toekomst en onze zomergasten samen te laten komen en ons platform FM Next Generation in te zetten.”

Esther vervolgt: “Om als jongeren onder elkaar de huidige kijk en passie in de schoonmaak te delen, maar ook richting toekomst: nieuwe generatie, nieuwe economieën, nieuwe business modellen. We dagen en vragen de generatie van rond de dertig jaar: doe en denk je mee?”

Eerste stap: Zomergasten
De eerste stap is de serie Zomergasten. “In de zomer willen we met 10 leidinggevenden een interview houden en plaatsen. Door de vele aanmeldingen hebben we een keuze moeten maken en hebben we een goede mix gemaakt van bedrijven (schoonmaakbedrijven/toeleveranciers/vakhandels), functies, bekend/(nog) minder bekend, en man/vrouw. Uiteraard geven we de anderen ook volop gelegenheid om in beeld te komen, bijvoorbeeld in de vorm van een blog of vlog, of een generatie-innovatietafel. We creëren met FM Next Generation een open platform en staan dus open voor alle ideeën.”

Kick-off
Op dinsdagmiddag 28 augustus organiseert Schoonmaakjournaal kick-off bijeenkomst FM Next Generation en is Niek Besuijen van Excentr gastheer. Hoe kunnen samen dit platform verder vormgeven? Waar liggen de kansen voor de branche? Hoe zou jij de komende twee jaar de exposure en invulling van FM Next Generation willen zien? “We nodigen alle aanmelders en geïnteresseerden van harte uit voor deze middag van 13.30-15.30 uur bij Excentr in Oirschot, De Scheper 265. Na de kick-off zullen we die dag een aantal inspirerende items op jullie afvuren”, blikt Esther vooruit.

Interesse in of suggesties voor het platform FM Next Generation? Mail redactie@schoonmaakjournaal.nl 

Delen