Opstarten en doorstarten: Blinck Schoon back in business op Europarcs Resort Zuiderzee

“In het voorjaar van 2014 legden we de eerste contacten met resort Zuiderzee in Biddinghuizen. Voor ons de eerste kennismaking met schoonmaak in de toerismebranche. De hele zomer van 2014 werkten onze uitblinkers keihard om alle huisjes op het park schoon te maken en houden. Om verschillende redenen hebben we na dat seizoen de samenwerking niet kunnen continueren, helaas, maar we hielden dat avontuur wel met een mooi eindresultaat in ons achterhoofd. Gelukkig konden we dat gevoel ook achterlaten bij de parkmanager”, blikt Anton Vinck, directeur van Blinck Schoon, terug. Sinds begin dit jaar is het team van Blinck Schoon opnieuw aan de slag. Totdat er een ‘kink in de kabel’ kwam. Opstart 3 is nu een feit.

Toen Europarcs 2 jaar geleden eigenaar van dit vakantiepark in Biddinghuizen werd, de naam in resort Zuiderzee werd gewijzigd en de huisjes plaatsmaakten voor prachtige chalets, zocht Europarcs een passend schoonmaakbedrijf. Passend bij de professionele uitstraling van het park, de faciliteiten en luxe van de chalets. Terugdenkend aan de eerdere goede samenwerking met Blinck nam Europarcs contact op en na een, voor beide partijen, bevredigende onderhandeling en contractafspraken, startte Blinck Schoon op 1 februari 2020 opnieuw in Biddinghuizen op resort Zuiderzee.”

En toen brak corona uit
Anton: “Helaas werden we na 6 weken ruw onderbroken door het Corona-virus. Het park ging grotendeels dicht en er moest snel geschakeld worden. Gelukkig konden een aantal van onze nieuwe collega’s aan de slag met de voorjaarsschoonmaak van de chalets en was iedereen flexibel voor een tijdelijke inzet elders. Na ruim 2 maanden aanpassen en de werkzaamheden anders inrichten, is het virus gelukkig (bijna) onder controle en kunnen we nu weer volle kracht vooruit met alle geplande en afgesproken werkzaamheden.”

Dagelijks piekfijn en schoon
Het hele jaar door zorgt Blinck Schoon ervoor, dat alle chalets tijdens de wisseldagen er weer piekfijn uitzien voor alle nieuwe gasten en er schoon linnengoed op de bedden ligt. “Op reguliere basis komen onze glazenwassers langs om de ramen te wassen en te laten glimmen. Ook de dagelijkse schoonmaak van de Plaza, die toegang geeft tot de horeca, het zwembad en overige ontspanning, behoort tot onze taken, net als de schoonmaak van het zwembad, alles wat daarbij hoort, en de indoorspeeltuin”, vullen rayonmanager Albert Waller en projectleidster Joke Vis aan.

Uitbreiding park en taken
De chalets op het park worden nog steeds uitgebreid en na oplevering van opnieuw zo’n prachtig vakantieonderkomen, zorgt Blinck Schoon ervoor dat het chalet vrij is van bouwpuin- en -stof en gereed is voor de verhuur. Resort Zuiderzee heeft ook plek voor campingasten met eigen tent of caravan. “Onze uitblinckers reinigen ook dagelijks de sanitairhuisjes waarvan de kampeergasten gebruikmaken, in deze tijd van COVID-19 uiteraard geheel volgens de richtlijnen van de RIVM. Anton tot slot: “Het hele Blinck-team is blij met deze kans van Europarcs. We gaan uit van een lange en goede samenwerking met de vertrouwde Blinck-kwaliteit als basis.”

Op de foto het team uitblinckers resort Zuiderzee Biddinghuizen, de foto is genomen voor de corona lockdown en de 1,5-metersamenleving

Leestip:

Blinck Schoon: “De marktprijs is inelastisch geworden”

Premium

Schoonmaken na lockdown: hygiënisch veilig is het nieuwe schoon

Hygiëne, veiligheid, vertrouwen: opnieuw ‘zoomt’ Vileda Professional via een kort, krachtig en waardevol webinar...