4 februari 2016

Veelzijdig seminarprogramma ISSA/INTERCLEAN over trends en technologie

De organisatoren van ISSA/INTERCLEAN Amsterdam hebben het volledige ISSA Educational Seminar programma van het evenement bekendgemaakt. Duurzaamheid, technologie, innovatie en kansen vormen de rode draad. Het programma trekt managers, technische experts en deskundigen vanuit de hele wereld en biedt waardevolle nieuwe inzichten en bespreekt actuele onderwerpen binnen de schoonmaaksector.

Het programma op dinsdag 10 en woensdag 11 mei biedt een breed scala aan onderwerpen, zoals de kansen die de circulaire economie oplevert, maximaal profiteren van de nieuwste ontwikkelingen in gegevensverzameling, aanpassen aan veranderingen in de aanvoerketen van de bedrijfstak en de stijgende winstgevendheid tegen een achtergrond van dalende kostenfactoren.

Sectortrends
Onderdeel van het seminarprogramma is ook een reeks updates over sectortrends die worden georganiseerd in het InnovationLAB. Met deze intensieve presentaties van 15 minuten zijn bezoekers snel op de hoogte van een aantal belangrijke trends en kwesties die in de bedrijfstak spelen. De sessies staan dagelijks gepland van 12:00 tot 14:30 uur.

Circulaire economie
Het recente actieplan van de Europese Unie voor de overstap naar een meer circulaire economie is van invloed op diverse terreinen waarmee ook de commerciële schoonmaaksector te maken heeft. Deelnemers aan het seminar Cleaning Opportunities in the Circular economy krijgen inzicht in welke rol hun organisatie kan spelen bij meer duurzaamheid en hoe successen op dit gebied optimaal kunnen worden ingezet om zich te onderscheiden van de concurrentie en klanten extra waarde te bieden.

Productiviteitsrevolutie
De eventuele productiviteitsrevolutie die mogelijk wordt door het zogenaamde Internet of Things en Big Data kan binnen de schoonmaak- en hygiënesector alleen slagen als organisaties hier met succes de hoogwaardige gegevens met vele leads uit kunnen filteren die de meeste impact hebben. The Internet of Things: how do we leverage so much data?  laat deelnemers zien hoe beschikbare informatie te mobiliseren voor een maximale impact.

Paneldiscussie
The Supply Chain Shake-up: How will you survive and thrive is een paneldiscussie over relaties tussen fabrikanten en distributeurs in een tijd met snelle veranderingen binnen de commerciële schoonmaakaanvoerketen. Hierin komt aan bod hoe het beste om te gaan met de uitdagingen van nieuwe ontwikkelingen zoals online bestellingen, retailgiganten en verticale marktconcurrentie.

De eindconsument ervan overtuigen dat schoonmaken het geld waard is tegen een achtergrond van dalende prijzen, kan een van grootste uitdagingen van deze tijd zijn. Changing the Conversation from Cost to Profit wordt een sessie die absoluut niet mag worden gemist door allerlei verschillende organisaties, zoals commerciële schoonmaakbedrijven, distributeurs en leveranciers.

In Lease versus buy: Harnessing untapped potential onderzoekt een panel van deskundigen uit de bedrijfstak de business case van het leasen versus de aankoop van apparatuur voor schoonmaakbedrijven en interne organisaties

Studies door de Europese Unie geven aan dat elke euro die bedrijven investeren in gezondheid en veiligheid op het werk, een rendement oplevert van € 2,2. Selling Clean: Connecting Safety and Risk management laat zien hoe kwaliteitsreinigen de veiligheid verhoogt en de risico’s en kosten verlaagt in elk type gebouw.

ETS presenteert een uitgebreide sessie met Keith Redway, emeritus fellow en microbioloog van de Universiteit van Westminster, en een presentatie door professor Mark Wilcox, vooraanstaand medisch microbioloog aan de Universiteit van Leeds en de Leeds Teaching Hospitals. Keith Redway zal de resultaten van zijn nieuwste studie naar optimale handdroging presenteren, waaronder belangrijke feiten en cijfers ter voorkoming van de verspreiding van virussen. De presentatie van professor Mark Wilcox zal gaan over zijn nieuwe ziekenhuisstudie onder reële praktijkomstandigheden

Alle informatie op een rij
Ga voor alle informatie over het ISSA Educational Seminar programma en alles wat ISSA/INTERCLEAN Amsterdam te bieden heeft naar www.issainterclean.com.
Inschrijven voor deelname kan via deze link.

Deel dit artikel

Ook interessant: