5 november 2015

Thema Interclean Amsterdam 2016: Netwerken en Innovatie

Het thema voor de 26e editie van de ISSA/INTERCLEAN Amsterdam, van dinsdag 10 tot en met vrijdag 13 mei 2016 is bekendgemaakt: Netwerken en Innovatie. Volgens RAI, de organisator van het evenement, zijn er spannende, nieuwe elementen en talloze innovaties te verwachten. En wordt deze editie qua aantal exposanten en oppervlakte groter dan ooit.

Terwijl nu al zeker is dat deze editie een hal extra zal bestrijken, wordt de plattegrond van het evenement nog dagelijks aangepast om aan de vraag te kunnen voldoen. Op dit moment zal in 2016 de grootste vakbeurs voor de schoonmaak- en hygiënesector plaatsvinden, die ooit in Amsterdam heeft plaatsgevonden.

60.000 m2
Het evenement telt meer dan 700 exposanten uit 40 landen. Zij presenteren hun producten en oplossingen op een totale oppervlakte van 60.000 m². Live demonstraties en andere interactieve zones, zoals in de Outdoor Cleaning Show, het Theater, InnovationLab en de High Pressure demonstratiezone moedigen bezoekers aan om actief kennis op te doen en aan de slag te gaan met de nieuwste producten.

Interactie
Naast het complete overzicht, de vele nieuwe oplossingen en de nadruk op het faciliteren van interactie tussen standhouder en bezoeker, reikt de editie van 2016 bezoekers nog meer handvaten aan voor het verbeteren en efficiënter maken van de huidige schoonmaaksystemen en oplossingen. Met de uitbreiding van het aanbod en de toevoeging van interactieve elementen wordt het nog belangrijker om het bezoek aan ISSA/INTERCLEAN goed voor te bereiden.

Sterke focus op hygiëne
De RAI geeft aan een grote interesse te hebben van exposanten in een breed aanbod van schoonmaakproducten en -oplossingen. Zo is er een gedeelte van de beurs volledig gewijd aan sanitaire hygiëne, deze ‘Washroom’ zone beslaat een oppervlak van 12.000 vierkante meter in de hallen 10 en 11 met 170+ exposanten hebben alle toonaangevende hygiënemerken hun deelname bevestigd. Ook zijn de fabrikanten van speciaal-producten voor stoomreiniging bij elkaar geplaatst in hal 11 om bezoekers op één locatie een volledig marktoverzicht te bieden.

Nieuwe en populaire initiatieven
De ISSA werkt hard aan de invulling van het Educational Conference, waarbij de geslaagde en zeer populaire sessies uit de vorige editie van ISSA/INTERCLEAN Amsterdam 2014 terugkeren. Denk aan het Vrouwenforum en de bijeenkomst van de schoonmaakassociaties vanuit de hele wereld. Tevens wordt de laatste hand aan de details van het nieuwe InnovationLab met baanbrekende nieuwe thema’s als Robots Arena en sectorspecifieke onderwerpen als Rent or Buy, die al zijn bevestigd en ingepland.

Virtueel platform
Naast fysiek evenement functioneert ISSA/INTERCLEAN Amsterdam 2016 ook als virtueel platform, waar leveranciers en inkopers met elkaar contact kunnen maken om zo een effectieve interactie tot stand te brengen. Om dit mogelijk te maken, heeft RAI geïnvesteerd in het creëren van een online community, opgewaardeerde online lead generation-systemen en indoor bewegwijzering en matchmaking tools. Een belangrijke innovatie is een nieuw toegewezen content-based portal, waar bezoekers hun bezoek aan het evenement online kunnen voorbereiden en afspraken kunnen inplannen om bepaalde exposanten te bezoeken.

Over ISSA/INTERCLEAN Amsterdam
Sinds 1967 is ISSA/INTERCLEAN de grootste internationale vakbeurs voor de professionele schoonmaakindustrie georganiseerd door Amsterdam RAI in samenwerking met ISSA. Het evenement biedt een totaaloverzicht van de industrie en geeft een goed beeld van de mondiale ontwikkelingen. Bezoekers zijn topvertegenwoordigers van grote internationale schoonmaakfabrikanten, ‑distributeurs en -dienstverleners evenals besluitmakers van grote industriële en commerciële bedrijven, vooraanstaande medische en institutionele instellingen en belangrijke spelers in de hotel- en foodsector.

Deel dit artikel

Ook interessant: