Vendor klantencase Gemeente Amsterdam: “Uniformiteit in verzorgde uitstraling”

Gemeente Amsterdam wil haar medewerkers in alle gemeentelijke panden hetzelfde niveau aan voorzieningen bieden. Een mooie uitdaging gezien de diversiteit aan panden en gebruiksbestemmingen, zoals de GDD, brandweer, stadsdeelkantoren en gemeentelijke stadsreiniging. Voor de toiletruimtes werd de aanbesteding daarom ingezet op uniformering van de toilethygiëne van al het gemeentelijke sanitair.

Gedurende de implementatieperiode maakte Vendor de kwaliteitsbelofte kwalitatieve producten en goede dienstverlening waar. Deborah Gietermans, contractmanager bij het Facilitair Bureau van Gemeente Amsterdam: “Medewerkers van de gemeente Amsterdam zijn gesteld op hun keuzevrijheid, centrale inkoop kan daar voor het gevoel haaks op staan. Het leveren van kwalitatieve producten en goede dienstverlening is dan voorwaardelijk. Door goed samen op te trekken, als gemeente en vanuit Vendor met één mond te praten, en duidelijk onze keuzes en besluiten toe te lichten, hebben we een soepele implementatieperiode ervaren.”

Eenduidige uitstraling
Al sanitaire ruimtes van Gemeente Amsterdam zien er netjes en verzorgd uit. Gietermans: “We hebben het totale assortiment, van handdoekautomaat tot aan de toiletborstel en luchtverfrisser in de Vendor-lijn. Daarmee bieden we overal gelijkwaardige voorzieningen en creëren we een eenduidige uitstraling.”

Gietermans vervolgt: “Binnen de kaders van een aanbesteding is er beperkte ruimte en moeten oplossingen in smalle marges worden gezocht. Door met elkaar in gesprek te blijven, zijn we er samen goed uitgekomen. We hebben er geen omkijken naar. Zo hoort het!”

Professionele begeleiding
Ook de schoonmaakteams werken naar tevredenheid met de Vendor producten. Nieuwe vestigingen worden professioneel geïmplementeerd en bekendgemaakt met de nieuwe bestelprocedure. Nieuwe schoonmaakteams moeten soms even wennen, maar worden altijd begeleid met gerichte training en een heldere vulinstructie voor de automaten. “Al snel heb je hier ook geen omkijken meer naar.” Gietermans vertelt eerlijk dat ze überhaupt weinig tot niets hoort over Vendor: “Gelukkig maar, dat betekent dat het goed gaat!”

Partnership
Het Facilitair Bureau van Gemeente Amsterdam streeft in de samenwerking met haar leveranciers naar partnership. In de samenwerking met Vendor zijn goede afspraken met elkaar gemaakt. “De afgelopen 5 jaar hebben we bewezen goed met elkaar mee te kunnen bewegen. We ervaren de huidige samenwerking met Vendor zeker als partnership.”