14 maart 2016

Toppunt van duurzaamheid: toiletborstels opnieuw inzetten

Je ziet ze maar al te vaak op het toilet in een staat dat je ze niet eens durft aan te raken: de toiletborstel. Dus wat gebeurt er na verloop van tijd mee? We gooien hem weg en kopen een nieuw exemplaar. Die op termijn hetzelfde lot ondergaat. Niet echt duurzaam en milieuvriendelijk. Het kan ook anders: door toiletborstels te wassen en opnieuw in te zetten.

Een van de onderdelen van de Berendsen dispenserlijn is een toiletborstel die je aan de muur kunt bevestigen. Hier zit een service aan vast, die inhoudt dat het bedrijf in frequentie langs komt om de toiletborstel inclusief hygiënische koker uit de ophangbeugel te halen en een nieuwe terug te plaatsen. Deze service voorkomt dat de toiletborstel stelselmatig wordt vergeten en na verloop van tijd steeds onhygiënischer wordt. Een klant is dus te allen tijde voorzien van een frisse toiletborstel.

Toiletborstels wassen
Tot op heden werden de toiletborstels na gebruik verzameld om te worden gerecycled. Een verbetering aan de service is dat Berendsen nu de faciliteiten heeft betrokken om de toiletborstels te kunnen reinigen om vervolgens direct te kunnen herinzetten. In de praktijk betekent dit dat de kop (het borsteltje) wordt gerecycled, omdat deze wegens hoge hygiëne-eisen niet kan worden heringezet. Het bedrijf wast vervolgens de greep en koker, om hier vervolgens een nieuw borstelkopje op te zetten. Tot slot wordt er een sticker opgeplak,t die bewijst dat het om een gewassen, brandschone borstel gaat die we veilig opnieuw kunnen inzetten bij onze klanten. En dat is wel zo duurzaam, veilig én hygiënisch!

 

Deel dit artikel

Ook interessant: