SCA maakt toiletexpositie in Cube design museum mogelijk

Cube design museum toiletexpositieDeze week opent in Cube design museum in Kerkrade een designexpositie, die volledig in het teken staat van een bijzonder en tegelijkertijd alledaags onderwerp: onze stoelgang. De expositie heet Everything You Always Wanted to Know About Toilets*But Were Afraid to Ask. Wereldwijd hygiënebedrijf SCA en zijn dochtermerken Tork en Edet zijn hoofdsponsor van de tentoonstelling en droegen als expert in toiletproducten en hygiëne bij aan de totstandkoming ervan. 

Hans Gubbels, directeur Cube design museum: “Als Cube design museum leggen we de nadruk op het ontwerpproces; hoe design kan inspelen op menselijke noden en ambities. Daarin werken we graag samen met professionele partners. Wij zijn dan ook zeer verheugd over de grote inbreng en ondersteuning die we van SCA hebben ontvangen voor onze nieuwe expo over toilet en hygiëne. Mede door deze samenwerking is een unieke tentoonstelling ontstaan met naast bijzondere toiletten veel informatie over de relatie tussen design en hygiëne.”

Gertie Eikenaar, director communications bij SCA: “Een prettige toiletbeleving en goede hygiëne staan binnen SCA, en dan met name bij Edet en Tork, centraal in alles wat we doen. We brengen per persoon op jaarbasis toch best wat tijd door op het kleinste kamertje, maar besteden er vaak maar weinig aandacht aan. Toen Cube design museum sprak over een toilet-tentoonstelling voelden wij ons de aangewezen partij om hierin samen met hen op te trekken. Deze expositie biedt een uitgelezen kans om onze kennis op inspirerende en educatieve wijze over te brengen op het publiek.”

De expositie opent op vrijdag 19 mei voor publiek. Naast de expositie betrekt Cube de bezoekers bij het onderwerp door hen in verschillende design labs met jonge designers samen te laten werken aan sanitaire vraagstukken.

Over Cube design museum
Cube design museum, gevestigd op het Museumplein te Kerkrade, is een plek voor innovatie, (inter)nationaal design en co-creatie met de bezoekers. Cube richt zich op design ‘for human needs’. Oftewel, hoe zet je ontwerp in voor menselijke behoeften, zoals gezondheid, voedsel, onderdak, veiligheid etc. Of in het specifieke geval van Everything You Always Wanted to Know About Toilets*But Were Afraid to Ask: hoe zet je design in voor de basisbehoefte ontlasting. In tegenstelling tot andere design musea laat Cube niet alleen design zien; het is ook een plek waar kennis wordt gedeeld en nieuwe inzichten tot leven komen. Zo ontdekken bezoekers het verhaal achter het ontwerp, van brainstorm tot prototype. Elk jaar biedt de instelling onderdak aan 30 studenten en ontwerpers die daadwerkelijk het designproces doorlopen vanaf de behoefte tot de uiteindelijke uitwerking. Bezoekers worden hierin aangespoord mee te denken en werken, waardoor het draait om co-creatie.

Over SCA
SCA is een toonaangevend wereldwijd hygiëne- en bosproductenbedrijf dat duurzaam personal care-, tissue- en bosproducten ontwikkelt, produceert en verkoopt. Dankzij de recente overname van BSN Medical, biedt de Group ook producten aan voor wondverzorging, compressietherapie en orthopedie. De producten van het bedrijf zijn in ongeveer 150 landen beschikbaar via vele sterke merken, zoals de toonaangevende merken TENA en Tork, en andere merken, zoals Leuko, Cutimed, Libresse, Edet, Tempo, Plenty en Demak’Up. SCA is de grootste particuliere boseigenaar in Europa en hecht veel belang aan duurzaam bosbeheer. In 2016 had de Group ongeveer 46.000 medewerkers en een omzet van ongeveer 117 miljard Zweedse kronen (12,4 miljard euro). SCA is opgericht in 1929, en zijn hoofdkantoor is gevestigd in Stockholm, Zweden. Het bedrijf staat vermeld op de Nasdaq Stockholm. SCA wil het welzijn van mensen verbeteren door middel van toonaangevende hygiëne- en gezondheidsoplossingen. Lees alles over de splitsing van SCA en Essity hier.

 

Premium

De kracht van klein: Total Cleaning Products en ABC Products ontwikkelen unieke all-in-one hygiënezuil

“De mondiale vraag naar desinfectiezuilen explodeerde door het coronavirus, maar de uitdaging ook: veel...