Week van de Glazenwasser: Nelis Company brengt Haags woonzorgcentrum kerstgezelligheid

Nelis Company voert het glas- en gevelonderhoud uit op alle 13 vestigingen van WZH in regio Haaglanden. Op vrijdag 15 december gaan zij ‘kerstgezelligheid’ brengen bij woonzorgcentrum WZH Nieuw Berkendael aan de Burgemeester Waldeckstraat Loosduinen Den Haag. Nelis Company doet dit in het kader van de actie Glazenwassers en Ouderen, geïnitieerd door de werkgeversorganisatie OSB. In deze periode organiseren glazenwassers in heel Nederland laagdrempelige en sociaal belangrijke activiteiten.

De glazenwassers- en schoonmaakbranche investeert jaarlijks volop in medewerkers met onder meer (vak)opleidingen. Nu willen de glazenwassersbedrijven graag op een andere manier hun maatschappelijke betrokkenheid tonen. Daarbij richten ze zich op ouderen. Meestal zien oudere mensen glazenwassers alleen als zij aan het werk zijn. Deze keer gaan de glazenwassers samen met ouderen sociale activiteiten doen. Daarmee willen ze verzorgers en vrijwilligers in zorgcentra ontlasten en helpen. Tijd en ruimte voor extra activiteiten is er vaak niet. Daar willen de glazenwassersbedrijven graag wat aan doen.

Dankbaar
Ian Smeyers, directeur van Nelis Company: “Ik wilde eigenlijk een workshop glazenwassen geven en zo nieuw talent van 60+ ontdekken. Helaas bleek dat om meerdere redenen niet haalbaar”, zo vertelt hij met een glimlach. “Ouderen spelen vaak niet meer de hoofdrol in ons drukke moderne leven. Wat we vergeten, is dat deze generatie het mogelijk heeft gemaakt dat de jongeren van nu kunnen opgroeien in grote welvaart. Ons bedrijf dat in 2018 haar 100-jarig bestaan viert, beseft maar al te goed hoe belangrijk de oudere generatie voor onze maatschappij was en draagt daarom graag haar steentje bij.”.

In overleg met het zorgcentrum heeft het bedrijf gekozen te helpen met het maken van kerststukjes. Vrijdag van 13.30 uur tot 16.00 uur gaan 10 glazenwassers samen met de ouderen mooie kerstcreaties bouwen.

Deelnemers
In totaal doen dit jaar 12 glazenwassersbedrijven mee aan de actie Glazenwassers en Ouderen. Werkgeversvereniging OSB hoopt dat de glazenwassers in deze kerstperiode veel ouderen in het zonnetje kunnen zetten.

Foto: Week-van-de-Glazenwassers-2017-300×150.jpg