Glazenwassersbedrijven investeren in ouderen: doe u ook mee aan de actieweek?

De glazenwassers- en schoonmaakbranche investeert jaarlijks volop in medewerkers met onder meer (vak)opleidingen. Nu willen de glazenwassersbedrijven graag op een andere manier hun maatschappelijke betrokkenheid tonen. Daarvoor richten ze zich op ouderen en gaan de glazenwassers samen met ouderen in de periode 11 tot en met 22 december sociale activiteiten doen. Om verzorgers en vrijwilligers in zorgcentra te ontlasten en helpen”, kondigt OSB aan.

In 2016 begon AWOG met de actieweek. “In 2017 willen we dit verder uitbouwen. We hopen dan ook dat dit jaar weer meer glazenwassersbedrijven mee gaan doen.”

Actieperiode in week 50 en 51
De activiteiten van de glazenwassersbedrijven worden in twee weken, kort voor Kerstmis geconcentreerd. In de periode van 11 december tot en met 22 december trekken verschillende glazenwassersbedrijven de zorgcentra in. Besteding van de tijd gebeurt in overleg met de zorgcentra. Het zullen laagdrempelige, maar sociaal belangrijke activiteiten zijn, zoals samen kerststukjes maken, helpen bij uitserveren van het kerstdiner, voorlezen en een praatje bij een kop koffie of thee.

 Deze bedrijven doen zeker mee
De bedrijven uit het bestuur van OSB/AWOG doen in ieder geval mee. Dat zijn Facilicom Services Group, Fortron, Rietbroek glas- en gevelonderhoud, Glazenwassersbedrijf Van Elten, Int-Ext Glasbewassing en ACW. Zij roepen de andere glazenwassersbedrijven op om ook mee te doen en iets extra’s te doen in de actieperiode.

Meer informatie vindt u op de speciale pagina op de website van OSB.

Terugblik op de actieweek vorig jaar:

6-9 december actieweek: glazenwassers geven ouderen aandacht

 

Foto: Rietbroek-1010-225×300.jpg